Skip to main content

Mandelsjokoladepraliner

[wcm_restrict]

Tekst og foto Anne Lene Johnsen 

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Nøtter og sjokolade samtidig er sjelden en dårlig kombinasjon og er derfor også ofte brukt i mange ”lavkarbo-godsaker”. Her er en variant fra bloggen blog.bulletproof.com. I den originale oppskriften er det brukt mandelsmør, men vi har valgt hasselnøttsmør. Du kan sikkert også prøve for eksempel cashew- eller peanøttsmør. 

Pralinene er raske å lage: Du mikser dem sammen på et kvarter, pluss at de må ha til sammen cirka et kvarter for å stivne.

Du trenger:(til 8–10 praliner)


½ dl mandelsmør eller annet nøttesmør

1 ½ ss kokosmel

1 ss erytritol

110 gram mørk sjokolade 

2 ss ekstra jomfru kokosolje

Slik gjør du: 


Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad. Rør litt iblant så du får en jevn sjokoladeblanding.

Bruk et muffinsbrett og plasser papirmuffinsformer i hullene på brettet.

Bruk en skje og fyll hver form med et tynt lag av den smeltede sjokoladeblandingen. Ikke ha i for mye, for da blir pralinene for tykke.

LES OGSÅ  Kaffe mocca

Frys formene i noen minutter til sjokoladen har stivnet.

Lag fyllet mens sjokoladen stivner: 

Bland kokosmel og erytritol.

Tilsett mandelsmør og bland godt.

Ha i cirka en halv spiseskje av mandelsmørblandingen i hver form og press den med fingrene jevnt ut i hver form. Ikke press helt ut i kantene, men la det være et par millimeter igjen som sjokoladen kan fylle opp.

Fordel resten av sjokoladen i formene slik at nøttesmøret blir dekket med et jevnt lag sjokolade. 

Sett brettet i fryseren og la pralinene stivne. 

Oppbevar i kjøleskap eller fryser.

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner