Kategorier
Mandelsjokoladepraliner
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Nøtter og sjokolade samtidig er sjelden en dårlig kombinasjon og er derfor også ofte brukt i mange ”lavkarbo-godsaker”. Her er en variant fra bloggen blog.bulletproof.com. I den originale oppskriften er det brukt mandelsmør, men vi har valgt hasselnøttsmør. Du kan sikkert også prøve for eksempel cashew- eller peanøttsmør.
Pralinene er raske å lage: Du mikser dem sammen på et kvarter, pluss at de må ha til sammen cirka et kvarter for å stivne.
Du trenger:(til 8–10 praliner)
½ dl mandelsmør eller annet nøttesmør
1 ½ ss kokosmel
1 ss erytritol
110 gram mørk sjokolade
2 ss ekstra jomfru kokosolje
Slik gjør du:
Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad. Rør litt iblant så du får en jevn sjokoladeblanding.
Bruk et muffinsbrett og plasser papirmuffinsformer i hullene på brettet.
Bruk en skje og fyll hver form med et tynt lag av den smeltede sjokoladeblandingen. Ikke ha i for mye, for da blir pralinene for tykke.
Frys formene i noen minutter til sjokoladen har stivnet.
Lag fyllet mens sjokoladen stivner:
Bland kokosmel og erytritol.
Tilsett mandelsmør og bland godt.
Ha i cirka en halv spiseskje av mandelsmørblandingen i hver form og press den med fingrene jevnt ut i hver form. Ikke press helt ut i kantene, men la det være et par millimeter igjen som sjokoladen kan fylle opp.
Fordel resten av sjokoladen i formene slik at nøttesmøret blir dekket med et jevnt lag sjokolade.
Sett brettet i fryseren og la pralinene stivne.
Oppbevar i kjøleskap eller fryser.
/wcm_restrict]