Skip to main content

Manipulasjon av dyr

Når Toril Malmer snakker om å manipulere dyr, er det ikke for å være slem med dem eller utnytte dem til egen vinning. Det dreier seg i stedet om kiropraktisk behandling av muskel- og skjelettsystemet.

Tekst Iver Mysterud     Foto John Nordahl

– Det er mulig å påvirke det meste med kiropraktikk, men normalt snakker vi om å behandle lidelser i muskel- og skjelettsystemet. I praksis er det smerter i rygg og bein som blir manipulert, forteller Malmer som er utdannet i kiropraktikk på dyr.

Hun går først gjennom og undersøker hele dyret, kjenner på bevegelighet i alle ledd og lemmer. – Hunder kan for eksempel ha låsninger i bekkenet, selv om dette ikke ses på røntgen, forteller dyrevennen.

Malmer har tidligere sendt flere dyr til kiropraktor. Da har hun fått i gang prosesser hos dyr som ikke har respondert på akupunktur.

I Norge var det lenge bare én veterinær og én kiropraktor som hadde kompetanse til å behandle dyr. Nå er det rundt 30 personer med denne utdanningen i Norge. Denne typen behandling har sitt utspring i USA. Fram til 2003 ble det bare lært opp folk der. Et par år senere ble det tilbudt kurser i Tyskland, og England fulgte snart etter. Malmer har vært på kurs i Tyskland. Utdanningen omfatter fem moduler av fem dager, totalt 200 timer.

LES OGSÅ  Et liv i bevegelse

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner