Skip to main content

Mannens sædkvalitet er ikke hva den var

Ukeslutt 9. desember 2022 Denne uka kan du lese at menns sædkvalitet synker. Videre kan du lese om dette:

 • Ikke-medikamentell behandling av epilepsi
 • Kunstige antistoffer gir enklere analyser av blodprøver
 • En oppsummering av covid-19-pandemien
 • En oversikt over debatten om bruk av ivermektin mot covid-19
 • Undertrykking av ”gamle” medikamenter kostet millioner av liv til covid-19
 • Forsøker FDA å ”omskrive” covid-historikken når det gjelder ivermektin?
 • Blind av covid-19-vaksine
 • Anthony Fauci kunne ikke nevne én studie som viste at ansiktsmasker fungerer mot covid-19
 • Vaksinerte utgjør nå majoriteten av covid-dødsfallene i USA
 • Foreldre nekter blodoverføring til baby fra covid-vaksinert giver
 • 76 år gammel tysker død tre uker etter tredje koronavaksine
 • Pandemien kunne vært bedre håndtert med støtte i evolusjonsbiologi
 • Kan koronavaksiner reaktivere virus og sykdommer i kroppen?
 • Kardiolog Aseem Malhotra i Oslo: – Da faren min døde, begynte jeg å studere vaksinene.

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Menns sædkvalitet synker

Tallrike studier viser nedgang i menns sædkvalitet. Menn opplevde en reduksjon i antall spermier på 50–60 prosent fra tellinger i 1973 til 2011, publisert i 2017. Dette gjelder for Nord-Amerika, Europa og Australia. En oppdatering fra 2022 i Human Reproduction Update 15. november omfatter data fra 53 land og syv ekstra år, fra 2011 til 2018, der også menn fra en rekke land i Sør- og Sentral-Amerika, Asia og Afrika deltar.

Spermiekonsentrasjonen gikk ned drøyt 50 prosent fra 1973 til 2018. Den prosentvise nedgangen per år doblet seg fra nesten 1,2 prosent etter 1972 til 2,6 prosent etter 2000. Totalt antall spermier ble 62 prosent lavere fra 1973 til 2018.

Ikke-medikamentell behandling av epilepsi

Dette er tema for min bok Epilepsi: Behandling med mat, miljø og Mozart.

Jeg publiserte en oversikt om temaet på Omhelse.no 17. november.

Epilepsi rammer rundt 1 av 100 i befolkningen i løpet av livet, og en tredel av disse får ikke anfallene under kontroll med medikamenter. For denne tredelen er det viktig å orientere seg i ikke-medikamentelle tiltak. Det gjelder også alle som får sterke bivirkninger av anfallsforebyggende medikamenter.

LES OGSÅ  Uvaksinert og oppsagt, beskjeden fra NAV lyder: Du kunne ha vaksinert deg!

Kunstige antistoffer gir enklere analyser av blodprøver

Forskere ved Universitetet i Oslo lager kunstige ”gipsformer” for å hente ut kompliserte molekyler av biologiske prøver. Dette omtales i en artikkel på Titan.uio.no 30. november.

Biologiske prøver er et komplekst sammensurium av ulike proteiner og andre bestanddeler som man må bli kvitt for å få ut det ene proteinet man er interessert i. Man kan bruke naturlige antistoffer, men de er relativt ustabile og krever bestemte pH-verdier for ikke å gå i oppløsning. Kunstig framstilte antistoffer er mer robuste.

En oppsummering av covid-19-pandemien

Det har nå gått snart tre år siden covid-pandemiens begynnelse, og for de fleste er dette et tilbakelagt kapittel. Hva har vi lært når det gjelder myndighetenes håndtering av pandemien? Dette er tema for en artikkel av professor og overlege Halvor Næss på Steigan.no 2. desember.

Dette er en sterk og edruelig analyse av alt som gikk galt under pandemien.

Debatten om bruk av ivermektin mot covid-19

En voksende mengde forskning viser at medikamentet ivermektin kan motvirke covid-19. Mange leger har berømmet stoffet for dets brede, men effektive antiparasittiske, antivirale, antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, samtidig som det motvirker kreft og stimulerer kroppens ”spiseceller” (autofagi). Under koronapandemien har helsemyndighetene, særlig i USA, brukt mye krefter på å motarbeide bruk av ivermektin. The Epoch Times gir 21. november en oversikt over alt dette.

Undertrykking av ”gamle” medikamenter kostet millioner av liv til covid-19

Det mener Steve Kirsch, daglig leder for Vaccine Safety Research Foundation, omtalt på The Epoch Times 4. desember.

Ved starten av pandemien donerte Kirsch én million amerikanske dollar og skaffet ytterligere fem millioner for å finansiere kliniske forsøk med ”gamle” medikamenter i behandling av covid-19. Ett av disse (fluvoksamin) viste god effekt mot sykdommen. Kirsch forsøkte derfor å få ”nødgodkjent” fluvoksamin hos Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA), men de nektet med begrunnelsen at det var for dårlig dokumentert. På tross av enda flere forskningsresultater nektet FDA å godkjenne fluvoksamin, samtidig som det godkjente bivalente «boostervaksiner» mot covid-19, som ikke var testet på mennesker. Dette er Kirsch sterkt kritisk til.

Vil FDA ”omskrive” covid-historikken når det gjelder ivermektin?

Det er kjernen i en rettssak der tre leger har saksøkt FDA fordi det under pandemien motarbeidet bruk av medikamentet ivermektin mot covid-19. De tre saksøkerne mener FDA på ulovlig vis blandet seg inn i deres behandling av pasienter. Legene mener også at FDA brøt loven da det utstedte forbud mot bruk av ivermektin mot covid-19. Saken er omtalt på The Epoch Times 28. november.

LES OGSÅ  Hvorfor fikk vi ikke bedre covid-19-vaksiner?

FDA er ikke enig i at de hadde utstedt noe forbud, kun en anbefaling. Dette har fått en annen lege til å uttale at FDA forsøker å omskrive historien.

Blind av covid-19-vaksine

Synstap er en grusom påminnelse om at vaksineskader kan inntreffe få dager etter injeksjon. Dette omtaler den anerkjente legen Peter A. McCullough og John Leake i en artikkel på i The Epoch Times 29. november.

Det er basert på en fagartikkel om denne typen bivirkning hos 45 pasienter.

Anthony Fauci kunne ikke nevne én studie som viste at ansiktsmasker fungerer mot covid-19

Fauci ledet USAs innsats mot koronapandemien og var i februar 2020 imot bruk av ansiktsmaske fordi virus er så små at de passerer gjennom maskene. To måneder senere snudde han om 180 grader og anbefalte utbredt bruk av masker, uavhengig av symptomer. I november uttalte han seg under ed om denne kuvendingen og kunne da ikke nevne én eneste studie som lå bak. Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 28. november.

Vaksinerte utgjør nå majoriteten av covid-dødsfallene i USA

Av de totalt 6 512 dødsfallene registrert i august 2022, ble 58,6 prosent tilskrevet vaksinerte eller ”boostede” personer. Det ser ut til å være del av en trend der vaksinerte i økende grad utgjør flertallet i covid-19-dødelighet. I januar 2022 var covid-19-dødelighet blant vaksinerte fortsatt i mindretall med 41 prosent av dødsfallene. Analyser fra Sentrene for sykdomskontroll (CDC) for juni og juli viste henholdsvis 62 og 61 prosent for vaksinerte. Dette kommer fram i The Epoch Times 1. desember.

Foreldre nektet blodoverføring til baby fra covid-vaksinert giver

De risikerer nå å miste omsorgen for barnet til New Zealands barnevernstjeneste. Babyen trenger en livreddende, nesten akutt hjerteoperasjon for en alvorlig feil i en lungeklaff. I et intervju sa faren at de er bekymret for omsorgen babyen får, og at de ikke vil ha blod fra en vaksinert giver i babyen. New Zealands helsemyndigheter sa at de ikke sorterer blod ut fra vaksinestatus til giveren og svarte med å fremme en rettssøknad om babyens vergemål. Saken er omtalt i The Guardian 30. november.

Saken er også omtalt i Dagbladet 4. desember.

76 år gammel tysker døde tre uker etter tredje koronavaksine

Mannen fikk alvorlige skader på hjernen og hjertet og ble obdusert av patolog Michael Mörz fra Dresden. Han har publisert en vitenskapelig artikkel om dødsfallet, og den amerikanske legen Robert M. Rennebohm omtalte og kommenterte det 25. november så enkelt at allmennheten kan forstå hva som skjedde.

LES OGSÅ  En kardiologs varsel om Pfizers vaksine

Pandemien ville vært bedre håndtert med støtte i evolusjonsbiologi

Under pandemien har det vært mye snakk om mutasjoner, varianter og risikogrupper – uten en tydelig evolusjonær forståelse eller strategi. Med et slikt bidrag kunne pandemien vært håndtert annerledes. Dette tar ernæringsfysiolog Eirik Garnås opp i en kronikk på Forskersonen.no 1. desember.

Kan koronavaksiner reaktivere andre virus og sykdommer?

Dette er temaet for en artikkel i The Epoch Times 12. november.

Den diskuterer eksemplene herpes simplex-virus (som gir munnsår og sår på kjønnsorganene), varicella zoster-virus (som gir vannkopper og helvetesild), Epstein Barr-virus (som gir mononukleose/”kyssesyke”), cytomegalovirus (som kan gi problemer for immunsvekkede pasienter) og hiv-virus (som gir aids).

Kardiolog Aseem Malhotra i Oslo: – Da far døde, begynte jeg å studere vaksinene.

– En lege uten ferdigheter i kritisk vurdering har et handikap på linje med ikke å kunne bruke stetoskop. ”Evidensbasert medisin” er blitt kuppet av industri og korrupte systemer, sa kardiolog Aseem Malhotra undrer et foredrag i Oslo nylig. Det er omtalt på Hemali.no 30. november.

Inntil 2021 var Malhotra uttalt tilhenger av vaksiner generelt og vaksiner mot covid-19 spesielt. På Good Morning, Brittain oppfordret han befolkningen til å ta dem og tok selv to doser. Hans far, som også var lege, var også vaksinert mot covid-19. Da faren døde som frisk 72-åring, krevde sønnen obduksjon. Aseem fant blokkeringer som ikke kunne forklares med annet enn vaksinen, og begynte å lese. Nå advarer han mot mRNA-vaksiner.

Kunstige antistoffer gir enklere analyser av blodprøver

Forskere ved Universitetet i Oslo lager ”gipsformer” for lettere å kunne isolere kompliserte molekyler fra biologiske prøver. Dette omtales i en artikkel på Titan.uio.no 30. november.

Forskjellige biologiske prøver er et komplekst sammensurium av ulike proteiner og andre bestanddeler som man må bli kvitt for å få ut det ene proteinet man er interessert i. Man kan bruke naturlige antistoffer, men de er relativt ustabile og krever bestemte pH-verdier – ellers går de i oppløsning. Kunstig framstilte antistoffer er mer robuste.

God helg, og god lesning!     


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner