Skip to main content

Marshmallow

Marshmallow er ganske unikt mumsestoff som mangler sidestykke i godteriverdenen. ”Lavkarbo”-varianten kan naturligvis ikke inneholde sukker og kan derfor ikke grilles på bål. Det er likevel mulig å lage luftige, deilige munnfuller som enten kan spises alene eller brukes i små biter på kakaoen.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Et av triksene er å få eggehviteblandinga til å holde seg stiv nok. For å få til det brukte jeg til denne oppskriften vinstein eller kremortartari (kaliumhydrogentartrat), kanskje bedre kjent som cream of tartar. Dette er et salt av tartarsyre, som dannes under vinlaging. Jeg bestilte det via den norske nettbutikken www.bakeshop.no, så nå kan kakaosesongen bare komme!Du trenger:

3 store eggehviter
4 ts gelatinpulver eller 4 plater gelatin
1 ts kremortartari for å stabilisere eggehvitene med
80 g erytritolmelis, for eksempel SukrinMelis®
15–20 dråper stevia, nøytral eller vaniljesmak
1 vaniljestang eller 1 ts usøtet vaniljeekstrakt (lagde du din egen etter oppskrift i Helsemagasinet nr. 6/2015?)
0,6 dl kaldt vann
1,8 dl kokende vann
1 ts kokosmel til å ”pudre” marshmallowene
en klype salt

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019

Slik gjør du:

Kle en kakeform i størrelse cirka 20 x 20 cm med bakepapir og strø på et lag kokosmel. Jo større form, desto ”lavere” marsmallow. Ha gelatinen i ei stekepanne og ha i kaldt vann. Sørg for at vannet dekker all gelatinen. Hvis du bruker vaniljestang; del stangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Pisk eggehvitene stive med en elektrisk visper. Ha sakte i kremortartari, erytritol, vaniljefrøene og salt. Hell i det kokende vannet i panna med gelatinen og rør til det er oppløst. Hvis du får klumper, kok blandinga raskt på svak varme og rør til klumpene oppløses. Ha i steviadråper og bland godt. Hell nå gelatinblandingen i eggehvitene veldig sakte på middels hastighet på mikseren. Når alt er helt i, kjør mikseren på høyeste hastighet til blandinga blir tykk som krem (3–5 minutter).

Ha blandingen i kakeformen og fordel den jevnt utover. Dryss eventuelt litt mer kokosmel på toppen. Settes i kjøleskap i 2–3 timer eller over natten til blandingen har størknet. Ta ut av kakeformen, og skjær opp i biter med ønsket størrelse.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner