Skip to main content

Massasje mot angst

Siden vi er inne på stresshåndtering, passer det også å nevne at forskning viser det mange  kunder av massasjeinstitutter lenge har ”visst”: massasje kan være god medisin mot angst og uro.

I en studie fra 2016 fikk en gruppe deltakere med diagnosen GAD (generell angstlidelse) to behandlinger i uka i 6 uker med klassisk, svensk massasje. Denne typen ”skikkelig” massasje  er deilig og går dypt i musklene. Hver behandling var på 45 minutter. En kontrollgruppe fikk en sesjon med lett berøring, men ikke massasje. I klassisk massasje-gruppa fikk deltakerne både mindre angst og depresjonssymptomer. Tidligere har forskere ment at effekten av massasje skyltes at behandlinga i seg selv gjorde at man slapper av. Resultatene fra denne studien indikerer imidlertid at det er nettopp denne formen for dyp massasje som gir effekt. Andre studier har koblet massasje til bedre søvn og styrket immunforsvar. Så kanskje et gavekort på et spa er den beste julegaven til en du er glad i?

Kilde:

Rapaport MH, Schettler P, Larson ER mfl. Acute Swedish massage monotherapy successfully remediates symptoms of generalized anxiety disorder: A proof-of-concept, randomized controlled study. Journal of Clinical Psychiatry 2016; 77: e883–91.

LES OGSÅ  Medikamenter mot smerter, angst og dårlig søvn bak de fleste drap

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27464321


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner