Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Massasje mot angst

Siden vi er inne på stresshåndtering, passer det også å nevne at forskning viser det mange  kunder av massasjeinstitutter lenge har ”visst”: massasje kan være god medisin mot angst og uro.

I en studie fra 2016 fikk en gruppe deltakere med diagnosen GAD (generell angstlidelse) to behandlinger i uka i 6 uker med klassisk, svensk massasje. Denne typen ”skikkelig” massasje  er deilig og går dypt i musklene. Hver behandling var på 45 minutter. En kontrollgruppe fikk en sesjon med lett berøring, men ikke massasje. I klassisk massasje-gruppa fikk deltakerne både mindre angst og depresjonssymptomer. Tidligere har forskere ment at effekten av massasje skyltes at behandlinga i seg selv gjorde at man slapper av. Resultatene fra denne studien indikerer imidlertid at det er nettopp denne formen for dyp massasje som gir effekt. Andre studier har koblet massasje til bedre søvn og styrket immunforsvar. Så kanskje et gavekort på et spa er den beste julegaven til en du er glad i?

Kilde:

Rapaport MH, Schettler P, Larson ER mfl. Acute Swedish massage monotherapy successfully remediates symptoms of generalized anxiety disorder: A proof-of-concept, randomized controlled study. Journal of Clinical Psychiatry 2016; 77: e883–91.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27464321

Annonse:
You may also like
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar