Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Mat til de ”gode” bakteriene

Mat til de ”gode” bakteriene

Jeg har tatt en avføringsprøve og har fått påvist at jeg ikke har melkesyrebakterier (lactobacillus) i avføringen. Derfor har jeg fått beskjed om å tilføre melkesyretabletter og FOS (frukt-oligosakkarider; søtstoff utvunnet fra endiv). Da jeg har hatt problemer med melkeprodukter, yoghurt etc., har jeg kuttet det helt ut samtidig som jeg prøver jevnlig å følge et lavkarbokosthold uten noen former for karbohydrater.

Er de ”gode” bakteriene avhengig av karbohydrater for å overleve? Er det derfor jeg ikke har lactobaciller i avføringen? Om det er tilfelle, hva gjør vi som går på lavkarbo, for å få den riktige bakteriefloraen i magen?

Ellinor Halle

VOF: Mange kan leve utmerket uten karbohydrater i kostholdet, men det kan likevel være nyttig å inkludere i kostholdet melkesyregjærede grønnsaker som surkål og sure agurker, særlig for dem som ikke bruker yoghurt eller andre syrnede melkeprodukter. Man kan spise rikelig med grønnsaker selv om man lever på høyfett-/lavkarbokosthold, siden innholdet av stivelse i slike matvarer er lavt. Vi anbefaler derfor å inkludere slike matvarer, gjerne ved å syrne dem selv etter oppskrifter som finnes i den utmerkede boka til Gry Hammer, Fermentering (Cappelen Damm, 2016), som vi omtalte i VOF 3/2016. DVP

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar