Skip to main content

Mat som motvirker hukommelsessvikt

[wcm_restrict]

Hva har gulrøtter, olivenolje, selleri, timian, peppermynte, brokkoli og kamille til felles? De inneholder alle et anti-inflammatorisk stoff som heter luteolin. Luteolin er et flavonoid som finnes i mange planter, inkludert i de nevnte, og som kan hjelpe til å bekjempe aldersrelatert hukommelsessvikt. Dette ble i det minste vist i en studie med mus i ulike aldre. Hos aldrende mus som fikk økte mengder luteolin i maten, ble inflammasjonsnivået i deres hjerner redusert. Samtidig fikk musene tilbake like godt arbeidsminne som de yngre musene hadde. Et godt arbeidsminne er koblet til både bedre læring, oppmerksomhet og hukommelse. Hvis vi sørger for å få i oss matvarer som inneholder luteolin, kan det kanskje bidra til at også mennesker få bedre hukommelse og holder hjernen friskere over lengre tid. ALJ

Kilde: Jang S, Dilger RN, Johnson RW. Luteolin inhibits microglia and alters hippocampal-dependent spatial working memory in aged mice. Journal of Nutrition 2010; 140: 1892–8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20685893

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Test din biologiske alder