Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Matvafler

For litt siden ble jeg invitert på åpningen av Soon Livsstilsenter. Stedet drives av tre engasjerte kvinner som har som mål å formidle kunnskap om og inspirere til en livsstil med sunt kosthold og aktiviteter. På åpningen fikk vi servert pølser i vaffel; en kombinasjon de fleste andre enn oss mossinger kanskje skvetter av. Men selv ble jeg minnet på at vafler er jaggu godt, mimret om barndommens fotballkamper og ba om oppskriften. Her er den, ørlite grann bearbeidet, men vafler er det lell. Disse er supre ”matvafler”. Møt gjerne opp til ”vaffeltreff” på senteret i Son også. Du finner stedet soonlivsstilsenter.no.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger:

 • 1-2 dl havregryn (kan sløyfes)
 • 3–4 egg
 • 1 boks feit kokosmelk
 • 3 gode måleskjeer proteinpulver med vaniljesmak. 1 måleskje er omtrent 13–15 gram. Bruk for eksempel LifeExtension myseprotein fra Helsemagasinets nettbutikk. Jeg brukte Clean Lean erteproteinpulver fra Nuzest.
 • 1–2 ts loppefrø (for eksempel Fiberhusk© eller Husk©)
 • 3 ss smeltet smør
 • Litt havsalt
 • 1 ts kardemomme – hvis du liker den smaken
 • Eventuelt litt teffmel eller annet glutenfritt mel, for eksempel mandelmel eller amarant.

Slik gjør du:

Bløtlegg gjerne havregrynene over natta om du vil planlegge vaffelsteikinga i god tid.

Annonse:

Smelt smøret.

Visp sammen egg, kokosmelk, proteinpulver, loppefrø, smeltet smør, salt og kardemomme.

La røren stå litt så den tykner.

Hvis du nå ønsker at røren skal bli tykkere, kan du røre inn litt mel. Sannsynligvis vil du se at det ikke er mye mel som skal til (jeg brukte ingenting) – og det er bra; jo mindre mel, desto bedre for blodsukkerbalansen!

Steikes i vaffeljern.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

2 kommentars

 1. Inger Synnøvedatter

  Hei! Det er noe som ikke stemmer i oppskriften. I ingredienslisten står det ingen ting om havregryn. I framgangsmåten står det imidlertid at man skal bløtlegge havregrynene natten over. Kan dere rette opp feilen? Kanskje det mangler en ingrediens?

  1. Therese Ødegård

   Hei Inger!
   Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Mengde havregryn er nå lagt til oppskriften. Havregryn kan sløyfes dersom man ønsker dette. Ha en flott dag! Mvh Helsemagasinet

Legg igjen et svar