Skip to main content

Matvafler

For litt siden ble jeg invitert på åpningen av Soon Livsstilsenter. Stedet drives av tre engasjerte kvinner som har som mål å formidle kunnskap om og inspirere til en livsstil med sunt kosthold og aktiviteter. På åpningen fikk vi servert pølser i vaffel; en kombinasjon de fleste andre enn oss mossinger kanskje skvetter av. Men selv ble jeg minnet på at vafler er jaggu godt, mimret om barndommens fotballkamper og ba om oppskriften. Her er den, ørlite grann bearbeidet, men vafler er det lell. Disse er supre ”matvafler”. Møt gjerne opp til ”vaffeltreff” på senteret i Son også. Du finner stedet soonlivsstilsenter.no.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger:

  • 1-2 dl havregryn (kan sløyfes)
  • 3–4 egg
  • 1 boks feit kokosmelk
  • 3 gode måleskjeer proteinpulver med vaniljesmak, for eksempel denne (1 måleskje er omtrent 13–15 gram)
  • 1–2 ts loppefrø (for eksempel Fiberhusk© eller Husk©)
  • 3 ss smeltet smør
  • Litt havsalt
  • 1 ts kardemomme – hvis du liker den smaken
  • Eventuelt litt teffmel eller annet glutenfritt mel, for eksempel mandelmel eller amarant.

Slik gjør du:

LES OGSÅ  Lam – med masse godt tilbehør

Bløtlegg gjerne havregrynene over natta om du vil planlegge vaffelsteikinga i god tid.

Smelt smøret.

Visp sammen egg, kokosmelk, proteinpulver, loppefrø, smeltet smør, salt og kardemomme.

La røren stå litt så den tykner.

Hvis du nå ønsker at røren skal bli tykkere, kan du røre inn litt mel. Sannsynligvis vil du se at det ikke er mye mel som skal til (jeg brukte ingenting) – og det er bra; jo mindre mel, desto bedre for blodsukkerbalansen!

Steikes i vaffeljern.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner