Skip to main content

Med nese for gode oljer

[wcm_restrict]

Etter mange år som praktiserende øre-nese-hals-lege savnet Paal Bentsen et effektivt middel for tørre og såre slimhinner i nesen til sine pasienter. Siden han ikke fant noen fullgode produkter på markedet, bestemte han seg for selv å utvikle et produkt som kunne lette på disse vanlige plagene.

Tekst Birthe Storaker . Foto Privat

Allerede tidlig som student i Wien kom Bentsen i kontakt med urter og naturprodukter, som for øvrig har lang og sterk tradisjon i Østerrike (Prof. dr. Buchbauer, Universitet i Wien). Han hadde også over et par år hatt en bistilling i en legepraksis i Provence i Sør-Frankrike. – Her kom jeg i kontakt med urter og eteriske oljer, forteller legen. – Jeg ble fascinert av oljenes store betydning i franskmenns hverdag og ikke minst virkningen av oljene på pasientene, forteller han videre. 

– I min lange karriere som overlege for hode- og halskirurgi og privatpraktiserende øre-nese-hals-spesialist savnet jeg et effektivt middel mot tørre og såre slimhinner i nesen. Det var også behov for noe som kunne lindre etter neseoperasjoner, forteller Bentsen. 

I 2010 begynte han på laboratoriet i Narvik å eksperimentere med forskjellige blandinger av basisoljer og eteriske oljer. Siden cyanider (salter av blåsyre) ofte forekommer i hinnen rundt nøttekjerner (mandler, aprikoskjerner), valgte han som basisolje raffinert olivenolje, som heller ikke gir allergiske reaksjoner.

LES OGSÅ  Traumebehandling ved bruk av våre instinkter

Etter flere års forsøk for å finne en ideell sammensetning kom Bentsen fram til en blanding som har vært til god hjelp for hans pasienter. Dagens neseolje er lagd av økologisk dyrket olivenolje tilsatt økologisk dyrket eukalyptus, peppermynte, sitron og lavendel. Blandingen er velduftende og gir velvære for kropp og sjel.

– Min neseolje er 100 prosent naturlig, helt uten kjemiske tilsetninger eller konserveringsmidler, poengterer Bentsen. – Dette har vært viktig for meg. Ettersom etterspørselen etter neseoljen stadig økte, startet Bentsen og hans kone høsten 2016 produksjon i et laboratorium i Provence.

Mangel på gode hjelpemidler

– Det hele begynte med at jeg som øre-nese- hals-spesialist følte at det manglet et godt hjelpemiddel for mine pasienter. Min visjon var å skape et høyverdig, trygt produkt som kunne brukes av folk flest, forteller Bentsen. – Oljen er egnet for alle aldersgrupper. Både små og store som plages med problemer i øvre luftveier, slik som ved forkjølelse, tett nese og bihuler, rennende nese eller plager ved luftbåren allergi, tørr luft på arbeidsplassen og boligen, kan få hjelp med sine problemer.

Eteriske oljer

Dr. BENTSENS© neseolje består av oljer med antiseptiske og antibakterielle egenskaper. Oljen får de fine blodårene til å trekke seg sammen i slimhinnene. – De eteriske oljene harmonerer og kompletterer hverandre i virkning, sier Bentsen. Valget av eteriske oljer er basert på flere tusen års erfaring og tradisjon med aromaterapi. 

Til forskjell fra tilsvarende produkter har denne neseoljen en helt spesiell sammensetning av eteriske oljer ved siden av at de er 100 prosent økologiske. Produktet er ikke tilsatt noen konserveringsmidler eller andre syntetisk stoffer.

LES OGSÅ  En sterk talskvinne for homøopatien

Provence i Sør-Frankrike omtales gjerne som duftenes jord eller eteriske oljers Mekka. Oljen produseres i et ”grønt”, statlig godkjent laboratorium, dels ved dampdestillering, dels ved pressing av skall (sitron).

Ifølge Bentsen har driften så langt vært tilfredsstillende. Sammenliknet med oppstartsåret 2017 hadde selskapet i 2018 en salgsøkning på 50 prosent. – Etter å ha solgt tusenvis av flasker har vi foreløpig ikke mottatt noen reklamasjoner, forteller han.

Dr. BENTSENS© neseolje er tilgjengelig i Bentsens egen nettbutikk – www.dr-bentsens-neseolje.com, i noen velværebutikker, på enkelte legekontorer og apotek. – Vi har også nylig inngått en avtale med grossisten Vitalkost AS, som nå leverer neseoljen til et stort antall Life- og Sunkost-butikker, sier Bentsen.

– Markedet for økologiske produkter av høy kvalitet er økende både i Norge og verden for øvrig, avslutter den entusiastiske gründeren.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Paal Bentsens oppvekst,
utdanning og yrkesliv»]Paal Bentsen (f. 1948) er født i Kragerø og oppvokst i Horten hvor han tok artium. Derfra gikk veien videre til Wien i Østerrike hvor han studerte medisin og tok embetseksamen. I 1979 disputerte han til doktorgraden. Turnustjenesten gjennomførte han i Norge og arbeidet som allmennlege flere steder – fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord. – Dette var for øvrig en meget viktig tid hvor jeg fikk mye erfaring og kjennskap til publikums liv og problemer i hverdagen over hele landet, sier Bentsen.

I 1988 startet Bentsen sin spesialistutdanning i øre-nese-hals i Sverige, først i Karlstad og deretter Västerås, hvor han ble godkjent spesialist i 1993.

I august 1993 flyttet han til Narvik hvor han overtok ansvaret for all øre-nese-hals-virksomhet i Narvik og Ofoten- regionen, både i legepraksis og som kirurg på Narvik sykehus.  Arbeidsområdet dekket diagnostikk, behandling og operasjoner, og han har fremdeles sitt virke her.

LES OGSÅ  Godartet forstørret prostata

Bentsen planlegger å pensjonere i seg i nær fram-tid og kan kontaktes på
info@dr-bentsens-neseolje.com.[/gdlr_box_icon]

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner