Skip to main content

Meksikansk-inspirert bacalao

Ingredienser:

  • 250 g klippfisk
  • 150 g løk, hakket
  • 150 g rød paprika, hakket
  • 150 g grønn paprika, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 500 g hakkede tomater (uten skinn)
  • 150 g grønne oliven (steinfrie)
  • 20 g kapers
  • 80 g rød chili, hele
  • 150 g olivenolje
  • Salt og pepper

Bacalao er en populær rett på julaften i Mexico, men er gjerne sterkere krydret enn vår egen. Denne retten kan også brukes som en middag, men lag da dobbel mengde.

Vann ut fisken i en stor beholder 2–3 dager avhengig av størrelse og tykkelsen på stykkene eller kjøp ferdig utvannet. La beholderen stå kjølig – gjerne i kjøleskap, og skift vann et par ganger daglig.

Steik løk i litt av olivenoljen, tilsett etter hvert hvitløk og paprika. La det surre til alt blir mykt. Tilsett hakkede tomater og la det koke inn en del før du tilsetter klippfisken. La blandingen småputre ytterligere 15–20 minutter før oliven, kapers, chili og resten av olivenoljen tilsettes. Etter cirka 10 minutter er bacalaoen klar til servering. 540 kcal per porsjon. 

NæringsstoffVektRel. vektEnergi%
Protein27120
Fett431,672
Karbohydrater110,48

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner