Kategorier
Melkefrie lavkarbooppskrifter
Smør, fløte og rømme er hyppig brukte ingredienser i mange lavkarbo/høyfett-oppskrifter. Men mange av oss tåler ikke disse produktene. Dette har dr. med. Sofie Hexeberg og ernæringsfysiolog Tine Berg-Hansen tatt hensyn til i sin nye kokebok Uten melk. Her presenterer de enkle og gode oppskrifter på middagsretter, bakverk, salater, supper og sauser uten melkeprodukter. Og det behøver slett ikke være vanskelig. En enkel lunsjrett kan kanskje være kyllingbiter med fritert selleri?
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Solveig Grande
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om boka»]Hexeberg S, Berg-Hansen T. Uten melk.
Oslo: Cappelen Damm AS, 2013. Kr 299.
www.cappelendamm.no[/gdlr_box_icon]
Kyllingbiter (”chicken nuggets”)
4 porsjoner:
4 kyllingfileter
1 egg
ca 1 dl grovmalte mandler
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss kokosolje (evt. ghee for dem som tåler dette)
Skjær hver av kyllingfiletene i fire deler. Visp egget med en gaffel på en flat tallerken.
Bland mandler, salt og pepper på en annen tallerken. Dypp kyllingbitene i eggblandinga og vend dem deretter i mandelblandinga. Varm opp kokosolje i en steikepanne på middels varme. Stek kyllingbitene på alle sider til de er gjennomstekte og gylne.
Fritert selleri
4 porsjoner:
1 mellomstor sellerirot
2 ss ghee, olivenolje eller kokosolje
Maldonsalt
Skrell selleriroten og skjær den i form og størrelse som pommes frites. Varm fett i en stor stekepanne. Ha selleristengene i stekepanna og stek dem pent brune på alle sider. Jo lenger de steker, desto bedre blir de. Strø litt godt, grovt salt over og server.
Serveringsforslag/-tips:
Bruk selleri frites istedenfor poteter for eksempel til kjøttkaker eller lakseburger!