Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2013 > Melkefrie lavkarbooppskrifter

Melkefrie lavkarbooppskrifter

Smør, fløte og rømme er hyppig brukte ingredienser i mange lavkarbo/høyfett-oppskrifter. Men mange av oss tåler ikke disse produktene. Dette har dr. med. Sofie Hexeberg og ernæringsfysiolog Tine Berg-Hansen tatt hensyn til i sin nye kokebok Uten melk.  Her presenterer de enkle og gode oppskrifter på middagsretter, bakverk, salater, supper og sauser uten melkeprodukter.  Og det behøver slett ikke være vanskelig. En enkel lunsjrett kan kanskje være kyllingbiter med fritert selleri?

Tekst Anne Lene Johnsen      Foto Solveig Grande


Om boka

Hexeberg S, Berg-Hansen T. Uten melk.
Oslo: Cappelen Damm AS, 2013. Kr 299.
www.cappelendamm.no

Kyllingbiter (”chicken nuggets”)

4 porsjoner:

Annonse:

4 kyllingfileter

1 egg

ca 1 dl grovmalte mandler

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss kokosolje (evt. ghee for dem som tåler dette)

Skjær hver av kyllingfiletene i fire deler. Visp egget med en gaffel på en flat tallerken.

Bland mandler, salt og pepper på en annen tallerken. Dypp kyllingbitene i eggblandinga og vend dem deretter i mandelblandinga. Varm opp kokosolje i en steikepanne på middels varme. Stek kyllingbitene på alle sider til de er gjennomstekte og gylne.

Fritert selleri

4 porsjoner:

1 mellomstor sellerirot

2 ss ghee, olivenolje eller kokosolje

Maldonsalt

Skrell selleriroten og skjær den i form og størrelse som pommes frites. Varm fett i en stor stekepanne. Ha selleristengene i stekepanna og stek dem pent brune på alle sider. Jo lenger de steker, desto bedre blir de. Strø litt godt, grovt salt over og server.

Serveringsforslag/-tips:

Bruk selleri frites istedenfor poteter for eksempel til kjøttkaker eller lakseburger!

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar