Skip to main content

Mennesker er ikke veganere

Ukeslutt 27. januar 2023 Denne uka kan du lese at mennesket fra naturens side ikke er veganere. Videre kan du lese om dette:

  • Hvordan påvirkes tarmfloraen av søvnmangel?
  • Fem fordeler med å ta fiskeolje (menn)
  • Kan omega-3-fettsyrer motvirke kronisk nyresykdom?
  • Hvordan motvirke hårtap
  • Kostholdet påvirker sykdomsmønstre
  • Forskning på Chikungunya-viruset avslører hvordan virus virker
  • Negative erfaringer med automatiske strømmålere
  • Nyttig oversikt over influensa og influensavaksiner
  • Har koronavaksiner ført til flere dødsfall blant idrettsutøvere?
  • Vitenskapelige argumenter mot ansiktsmasker
  • Medical Board sikter lege som ga koronapasienter gratis omsorg
  • USAs sentre for sykdomskontroll (CDC) skjulte data om mulige bivirkninger av koronavaksiner
  • Pfizers koronavaksine er aldri vist å være trygg

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Mennesket er ikke tilpasset vegankost

Vi er derimot gjennom evolusjonsprosessen tilpasset mat fra både dyre- og planteriket. En fagartikkel i Progress in Cardiovascular Diseases i september-oktober 2022 påpeker at fjerning av all animalsk mat fra et menneskes kosthold vanligvis fører til negative helsekonsekvenser.

Våre homininforfedre begynte å spise kjøtt, fisk, sjømat og egg for mer enn 2 millioner år siden. Følgelig er mennesker genetisk tilpasset til å spise planter og dyr. Strenge vegandietter sto ikke på våre forgjengeres meny. Slike kosthold kan gi mangler på en rekke næringsstoffer, inkludert vitamin B12, B2, B3, D, jern, jod, sink, aminosyrer, langkjedete omega-3-fettsyrer og kalsium. Langvarig, streng veganisme øker risikoen for beinbrudd, tap av muskelmasse og -styrke (sarkopeni), anemi og depresjon.

Hvordan påvirkes tarmfloraen av søvnmangel?

Dette er tema for en artikkel på News-Medical.net 9. januar. Den omtaler en fagartikkel i Scientific Reports fra 5. januar om effekter av kortvarig søvnrestriksjon på sammensetningen av tarmfloraen og tarmens gjennomtrengelighet. Man målte effekten av to timer færre søvn enn normalt i tre etterfølgende dager hos friske, unge menn. Studien viste at selv korte perioder med lite søvn reduserte artsrikdommen i tarmfloraen, men påvirket tarmbakteriesamfunnets sammensetning minimalt. Tarmens gjennomtrengelighet ble ikke påvirket.

LES OGSÅ  Flavanoler i frukt og grønt påvirker hukommelsen

Fem fordeler med å ta fiskeolje (menn)

En artikkel på Break-addiction.co.uk 10. januar tar opp effekter av omega-3-fettsyrer fra sjømat som er spesifikke for menn. Slike fettsyrer 1) bedrer fruktbarheten, 2) stimulerer testosteronproduksjonen, 3) bedrer seksualfunksjonen, 4) fremmer hjertehelse og 5) gir bedre mental helse.

Kan omega-3-fettsyrer motvirke kronisk nyresykdom?

I en artikkel i British Medical Journal 18. januar tok en stor gruppe forskere opp om det kan være sammenheng mellom nivået av omega-3-syrer og risikoen for å få kronisk nyresykdom. De målte alfa-linolensyre i planter og EPA, DPA (dokosapentaensyre) og DHA fra sjømat. Dette var en samlestudie der man slo sammen data fra 19 studier i 12 land. Det ble påvist en omvendt sammenheng mellom nivået av omega-3-fettsyrer og risikoen for å få kronisk nyresvikt når man fulgte personer over tid. Jo høyere nivå av omega-3-fettsyrer, desto lavere risiko for nyresvikt. Dette gjaldt imidlertid kun omega-3-syrer fra sjømat, ikke fra planter.

Hvordan motvirke hårtap

I en artikkel i The Epoch Times 15. januar vises tre strategier med utgangspunkt i tradisjonell kinesisk medisin. Dette handler om
1) å bruke en hjemmelagd sjampo basert på ingredienser fra planter,
2) følge en diett for hårpleie og å behandle hårtapet innenfra og
3) å massere akupunkturpunkter på hodet og føttene for å forebygge hårtap.

Kostholdet påvirker sykdomsmønstre

Det er tema for et blogginnlegg av journalist Lynne McTaggart 13. januar. Ikke bare sykdomsmønstre, men også atferdtendenser og personlighet ser ut til å kunne påvirkes av hva vi spiser.

Forskning på Chikungunya-viruset avslører hvordan virus virker

Dette tas opp i en artikkel på Titan.uio.no 16. januar. Tidligere fantes Chikungunya-sykdom først og fremst i tropiske og subtropiske strøk, men klimaendringer og mutasjoner har ført til at viruset finnes i Europa og sprer seg nordover. Viruset overføres av to myggarter. En av dem finnes i Sør-Europa, men spres nordover når klimaet blir varmere. Myggen stikker stort sett andre dyr, men kan også stikke mennesker. Infeksjon av Chikungunya-viruset gir sterke leddsmerter og feber. Leddsmertene kan i verste fall vare i flere måneder og gi pasienten problemer med å bevege seg. Sykdommen har vært kjent i lang tid, og konvensjonelt finnes ingen medikamenter eller vaksiner mot den. Imidlertid kan store doser vitamin C hemme virus, men dette brukes ikke av konvensjonelle leger. Chikungunya kan forveksles med denguefeber. En revolusjon i mikroskopi har gjort det mulig å se hva som skjer inne i infiserte celler, og forskere studerer Chikungunya-viruset med disse teknikkene.

LES OGSÅ  Slik fikk Bill Gates styring over håndteringen av epidemien

Negative erfaringer med automatiske strømmålere

Arthur Firstenberg, forfatter av Den usynlige regnbuen, har i sitt nyhetsbrev 5. januar samlet uttalelser fra mennesker fra flere land om hvordan de har reagert på å få installert automatiske strømmålere.

Nyttig oversikt over influensa og influensavaksiner

Hva er virus, hva er influensavirus, hvilke typer finnes, og hvordan lages influensavaksiner? Dette er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Sherri Tenpenny på The Epoch Times 13. januar.

Har koronavaksiner ført til flere dødsfall blant idrettsutøvere?

Dette er fokus for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 17. januar. I løpet av 2021 og 2022 har mer enn 1 650 idrettsutøvere – profesjonelle og amatører – falt sammen grunnet hjerteproblemer, og 1 148 av dem døde. Om dette har skjedd i kjølvannet av koronavaksinering, er ikke mulig å vite sikkert, men i artikkelen fokuserer på bakgrunnen for hjertestansen. En hypotese er at dette skyldes en unormal fortykkelse av hjertemuskelen (hypertrofisk kardiomyopati). Fysisk belastning øker binyrenes produksjon av adrenalin, og hvis hjertet er skadet, kan adrenalinpåvirkningen utløse hjertesvikt.

Vitenskapelige argumenter mot ansiktsmasker

Nok en gang begynner mediene å fremme bruk av masker, et tiltak det ikke finnes noe vitenskapelig argument for. Dette er tema for en artikkel på Steigan.no 17. januar. Ifølge flere store medier i USA bør folk ta på masker på nytt for å forhindre spredning av sesonginfluensa, RSV, covid-19 og forkjølelse. Dette skjer til tross for at masker har liten eller ingen beskyttende virkning mot spredning av influensa, SARS-CoV-2 eller RSV. 

Medical Board sikter lege som ga koronapasienter gratis omsorg

Den amerikanske legen Ryan Cole i Idaho behandlet under pandemien koronapasienter gratis over nettet. Likevel har Washington State Medical Board, der han har fått sin legelisens, tatt ut siktelse mot ham. Begrunnelsen er omsorgen han ga koronapasienter og to anklager om feildiagnostisering av kreft. Dette organet har også beskyldt ham for å ha kommet med en rekke falske og misvisende utsagn om koronapandemien og mRNA-vaksinene. Det ser heller ikke med blide øyne på at han har brukt ivermektin som behandling og reist tvil om ansiktsmaskenes effektivitet. Dette kommer fram av en artikkel i Idaho Capital Sun 18. januar, oppsummert på Mercola.com 19. januar.

LES OGSÅ  Forsker sparket etter omtale av paracetamol

USAs sentre for sykdomskontroll (CDC) skjulte data om mulige bivirkninger av koronavaksiner

CDC, som tilsvarer Folkehelseinstituttet, har påvist hundrevis av såkalte sikkerhetssignaler for mRNA-vaksinene mot covid-19. Slike tilbakemeldinger betyr at en tilstand kan være knyttet til en vaksine, og CDC krever ytterligere analyse for å bekrefte en mulig kobling. Et sikkerhetssignal indikerer en mulig bivirkning. CDC analyserte data fra desember 2020 til juli 2022. Dette kommer fram av en artikkel i The Epoch Times 3. januar. CDC nektet å offentliggjøre resultatene, men The Epoch Times brukte lovverket (Freedom of Information Act) for å få tak i dem.

Pfizers koronavaksine er aldri vist å være trygg

Dette er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 27. desember 2022. Tyske obduksjoner har påvist ”høyst uvanlig vevsbetennelse” hos personer som døde kort tid etter å ha fått vaksinen, og fagfolkene mistenker at den observerte betennelsen ville være dødelig. De fant også piggprotein i vevet til avdøde, men ikke en annen viktig del av SARS-CoV-2. Dette antyder at viruset i seg selv ikke var en del av problemet, men at vaksinen var årsaken til dødsfallene. Det største tyske lovpålagte helseforsikringsdatasettet omfatter 72 millioner personer og viser massive økninger i plutselige og uventede dødsfall etter at koronavaksineringen startet.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner