Skip to main content

Mest energi fra varmebehandlet kjøtt

En nordamerikansk studie har med en ny metode sammenliknet energiinnholdet fra varmebehandlet og rått kjøtt. I studie av stoffskiftet hos mus kom det fram at varmebehandlet kjøtt gir mer energi enn rått kjøtt. Ingen har foretatt en slik studie før.

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Forskerne mener at varmebehandling av mat, både kjøtt og plantekost, har vært viktig i fortida da menneskelinjen ble til. Kanskje startet varmebehandling av maten så langt tilbake som for 1,9 millioner år siden, da våre forgjengeres hjerne og kropp ble større og således trengte mer energi. Varmebehandling er også viktig på tvers av kulturer i dagens samfunn: Det gir mer energi fra maten. IM

Kilde:

• Carmody RN, Weintraub GS, Wrangham RW. Energetic consequences of thermal and non-thermal food processing. PNAS 2011 (www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.1112128108).



Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • 7 utgaver sendt hjem i posten per år
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?