Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Mest energi fra varmebehandlet kjøtt

Mest energi fra varmebehandlet kjøtt

En nordamerikansk studie har med en ny metode sammenliknet energiinnholdet fra varmebehandlet og rått kjøtt. I studie av stoffskiftet hos mus kom det fram at varmebehandlet kjøtt gir mer energi enn rått kjøtt. Ingen har foretatt en slik studie før.

Forskerne mener at varmebehandling av mat, både kjøtt og plantekost, har vært viktig i fortida da menneskelinjen ble til. Kanskje startet varmebehandling av maten så langt tilbake som for 1,9 millioner år siden, da våre forgjengeres hjerne og kropp ble større og således trengte mer energi. Varmebehandling er også viktig på tvers av kulturer i dagens samfunn: Det gir mer energi fra maten. IM

Kilde:

• Carmody RN, Weintraub GS, Wrangham RW. Energetic consequences of thermal and non-thermal food processing. PNAS 2011 (www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.1112128108).

You may also like
Alene i kampen mot kreft
Uberettigede skremsels- propaganda mot vitaminer
Bedre helse med kostomlegging
Faste i 12 dager – noen erfaringer

Legg igjen et svar