Skip to main content

Mindre glemsk av kakao?

Er du over 50 år og har begynt å huske dårligere? Da kan du kanskje få ekstra glede av en kopp kakao (uten sukker, naturligvis).

I en studie nylig publisert i Nature Neuroscience fikk en gruppe ellers friske mennesker mellom 50 og 69 år en diett med høyt innhold av flavonoider (900 mg pr dag) i 3 måneder. Ved slutten av denne perioden viste gruppa store forbedringer på en hukommelsestest sammenliknet med en kontrollgruppe. Endringen syntes både på hukommelsestester og på hjerneskanninger, hvor forskerne fant forbedringer i gyrus dentatus, en del av ”hukommelsessenteret” hippocampus i hjernen. Dette området er fra før forbundet med normal, aldersrelatert hukommelsessvikt.

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


At kakao kan hjelpe på hukommelsen, kan jo være en god nyhet! Merk at det ikke nødvendigvis hjelper å spise mer sjokolade (ihvertfall ikke vanlig sjokolade), men å få i seg relativt mye flavonoider, som det er mye mer av i mørk sjokolade og kakao og også finnes i andre matvarer. Se forøvrig også Helsemagasinet nr 1/2013, hvor vi skrev omfattende om sjokoladens gunstige helsevirkninger. ALJ

Kilde:

Brickman A, Khan, UA, Provenzano FA mfl. Enhancing dentate gyrus function with dietary flavanols improves cognition in older adults. Nature Neuroscience 2014; 17: 1798-803. http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/full/nn.3850.html



Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?