Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Mindre glemsk av kakao?

Mindre glemsk av kakao?

Er du over 50 år og har begynt å huske dårligere? Da kan du kanskje få ekstra glede av en kopp kakao (uten sukker, naturligvis).

I en studie nylig publisert i Nature Neuroscience fikk en gruppe ellers friske mennesker mellom 50 og 69 år en diett med høyt innhold av flavonoider (900 mg pr dag) i 3 måneder. Ved slutten av denne perioden viste gruppa store forbedringer på en hukommelsestest sammenliknet med en kontrollgruppe. Endringen syntes både på hukommelsestester og på hjerneskanninger, hvor forskerne fant forbedringer i gyrus dentatus, en del av ”hukommelsessenteret” hippocampus i hjernen. Dette området er fra før forbundet med normal, aldersrelatert hukommelsessvikt.

At kakao kan hjelpe på hukommelsen, kan jo være en god nyhet i juletider. Merk at det ikke nødvendigvis hjelper å spise mer sjokolade (ihvertfall ikke vanlig sjokolade), men å få i seg relativt mye flavonoider, som det er mye mer av i mørk sjokolade og kakao og også finnes i andre matvarer. Se forøvrig også Helsemagasinet nr 1/2013, hvor vi skrev omfattende om sjokoladens gunstige helsevirkninger. ALJ

Kilde:

Brickman A, Khan, UA, Provenzano FA mfl. Enhancing dentate gyrus function with dietary flavanols improves cognition in older adults. Nature Neuroscience 2014; 17: 1798-803.http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/full/nn.3850.html.

Annonse:
Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Brus og barnløshet
Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien
Kraftbaserte drikker og snop

Legg igjen et svar