Skip to main content

Mobilstråling og fertilitet

Ukeslutt 11. november 2022 Denne uka kan du lese at mobilstråling trolig påvirker sædkvaliteten. Videre kan du lese om dette:

 • Hunder reduserer stressnivået til skolebarn
 • Bayer må betale rekorderstatning for nevrologiske skader forårsaket av PCB-er
 • Når går «å kose seg med litt vin» over til å bli avhengighet?
 • Tørrfaste mot kronisk borreliose
 • Antall koronadødsfall i Finland kan være overdrevet med 40 prosent
 • Er det Sverige som kommer best ut etter pandemien?
 • Frykter dødelige ettervirkninger etter covid-19
 • Økning i hjerte- og karsykdommer
 • Thore Aalberg gjorde et eksperiment med innlegg om influensavaksine

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Påvirker mobilstråling sædkvaliteten?

Ja, to nye studier føyer seg inn i det bildet som er dannet fra en rekke tidligere studier. Samlet sett viser de at trådløs stråling kan ha skadelige effekter på sæden. Dette er omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 4. november.

Testiklene er spesielt sårbare for trådløs stråling, og høy eksponering kan gjøre menn ufruktbare.

Hunder kan redusere stressnivået til skolebarn

Dette kommer fram i forskning publisert i PloSOne 15. juni.

Stressnivået ble målt ved hjelp av hormonet kortisol, og det ble trukket lodd om hvilke barn som skulle få møte hunder, og hvilke som var i kontrollgrupper (avslapning eller ingen intervensjon). Både normalutviklede barn og barn med spesielle behov fikk redusert stressnivå etter kontakt med hunder.

LES OGSÅ  Kreft i bukspyttkjertelen: symptomer, årsaker, behandlinger

Bayer betaler rekorderstatning for nevrologiske skader forårsaket av PCB-er

Kjemigiganten Monsanto, som nå eies av Bayer, er best kjent for ugressmidlet Roundup, som inneholder den aktive ingrediensen glyfosat. Monsanto har vært saksøkt i tusenvis av saker i USA der det påstås at Roundup har forårsaket kreft. Den siste dommen handler imidlertid om nevrologiske skader fra polyklorerte bifenyler (PCB-er) levert av Monsanto til bruk i en elektronisk regulator som inngår i lysstoffrør. En rett i Washington har nylig tilkjent 13 voksne og barn 275 millioner amerikanske dollar for nevrologiske skader forårsaket av PCB-er produsert av Monsanto. Dette kommer fram av en artikkel på Moneylife.in 17. oktober.

Totalt har 200 personer anlagt sak for fysisk skade av PCB-er.

«Å kose seg med litt vin» kan føre til avhengighet

Hjernen utløser dopamin når vi gjør noe lystbetont, som å spise mat, ha sex eller ruse oss. Hvis et lystbetont gjøremål som å drikke et glass vin eller to blir uinteressant, er det fare på ferde. «Den avhengige hjernen» var tema på årets Hjernehelsekonferanse 3. november i regi av Hjernerådet, og en artikkel på Forskning.no 8. november omtaler overgangen fra «kos» til avhengighet av rusmidler.

Tørrfaste mot kronisk borreliose

Tørrfaste vil si at man faster uten å spise og drikke. I et blogginnlegg 7. oktober tar journalist Lynne McTaggart opp tørrfaste mot alvorlig borreliose og en rekke andre kroniske lidelser.

Denne behandlingen er mye brukt i Russland. Temaet er også utdypet i siste utgave av What Doctors Don’t Tell You.

Antall koronadødsfall i Finland kan være overdrevet med 40 prosent

Veldig få pasienter under 60 har dødd utelukkende av viruset siden forrige vår, uttaler en finsk spesialist. Dette er omtalt på Yle News 27. oktober.

LES OGSÅ  Påskens lesetips: om hardkjør mot "alternativ" media og om depresjon grunnet vitamin D-mangel

Spesialisten har gransket dødsattester i Finland. Hun fant også at medianalderen (midtverdien) for de fleste dødsfall etter en positiv koronatest for menn var 81 år og 87 år for kvinner. De fleste dødsfallene skjedde med andre ord på slutten av deres naturlige livssyklus.

Har Sverige likevel kommet best ut etter pandemien?

Dette handler om dødsfall og er tema for en artikkel av den politiske aktivisten Joel Smalley på Thedailyskeptic.org 8. november.
Etter at nyere data har vist at Sverige virker å komme best ut av alle land i verden målt med dødelighet, konkluderer Smalley slik:

 • Covid-19 eksisterer og er dødelig for en del.
 • Eksperimentelle forsøk på å dempe spredningen av viruset gjennom ulike tiltak for ”sosial distansering”, inkludert nedstenging av skoler og bedrifter, fengsling av friske mennesker i hjemmene deres, tvungen bruk av masker osv., har dårlig dokumentert effekt.
 • Det har vært uheldig at de som har vært ansvarlige for smittevernpolitikken, også skulle styre tiltakene mot pandemien, som massevaksinering.

Frykter dødelige ettervirkninger etter covid-19

To studier i det medisinske fagtidsskriftet Nature Medicine viser at de som har gjennomgått covid-19, har mye høyere risiko for å få alvorlig hjertesykdom enn dem som har unngått sykdommen. Det samme gjelder en rekke nevrologiske lidelser. Saken fikk bred omtale på Nrk.no 5. november.

Et viktig forhold som mangler i denne diskusjonen, er vaksinestatus, siden en bivirkning av koronavaksinene er økt risiko for sykdommer og symptomer i hjerte- og karsystemet.

Økning i hjerte- og karsykdommer

På Hemali 6. november kommenterer Kjetil Tveit økningen i hjerte- og karsykdom etter koronavaksinen.

Skyldes den covid-19 eller mRNA-vaksinen mot denne sykdommen?

LES OGSÅ  Verdensdagen for eloverfølsomme! Eloverfølsomhet er en reell tilstand

Influensavaksine: – Jeg gjorde et eksperiment med dette innlegget

– Medstrømsmedia skryter av hvor viktig det er å ta vare på ytringsfrihet og mangfold. Men når det gjelder vaksiner, ser jeg mest enfold, skriver Thore Aalberg på Hemali.no 4. november.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner