Kategorier
Mørk nøttesmørkonfekt
Peanøttsmør og sjokolade er en deilig kombinasjon for dem som ikke er allergiske… Det er heller ikke så store munnfullene som skal til for å få en skikkelig konfektfølelse.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du trenger til cirka 15 biter gode munnfuller:
- Cirka 115 gram mørk sjokolade.
- Cirka 1,2 dl kremaktig, usukret peanøttsmør.
- Cirka 2,5 dl blanding av valgfri søtning, for eksempel halvparten erytritol (Sukrin® eller liknende) og stevia. Prøv deg fram og smak til.
- ½ ts vaniljepulver.
- En god klype salt.
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen. Bland inn peanøttsmør, vaniljepulver og salt og smak til med søtning, og sett eventuelt til litt mer salt. Sjokolade, peanøttsmør og salt er veldig godt sammen.
Fordel massen i en passende form og sett den i kjøleskapet for å stivne.
Del i biter og server.
Tips:
Prøv gjerne andre type nøttesmør enn peanøttsmør. Lag det gjerne selv ved å kjøre nøtter i kjøkkenmaskin til de er blitt til en myk masse.
Denne oppskriften er fra http://www.diabeticconnect.com/, hvor det finnes flere oppskrifter.