Skip to main content

Mørk nøttesmørkonfekt

Peanøttsmør og sjokolade er en deilig kombinasjon for dem som ikke er allergiske… Det er heller ikke så store munnfullene som skal til for å få en skikkelig konfektfølelse.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger  til cirka 15 biter gode munnfuller:

  • Cirka 115 gram mørk sjokolade.
  • Cirka 1,2 dl kremaktig, usukret peanøttsmør.
  • Cirka 2,5 dl blanding av valgfri søtning, for eksempel halvparten erytritol (Sukrin® eller liknende) og stevia. Prøv deg fram og smak til.
  • ½ ts vaniljepulver.
  • En god klype salt.

Slik gjør du:

helseogkropp.no - pulsetto vagusnervestimulator

Smelt sjokoladen. Bland inn peanøttsmør, vaniljepulver og salt og smak til med søtning, og sett eventuelt til litt mer salt. Sjokolade, peanøttsmør og salt er veldig godt sammen.


Fordel massen i en passende form og sett den i kjøleskapet for å stivne.

Del i biter og server.

Tips:
Prøv gjerne andre type nøttesmør enn peanøttsmør. Lag det gjerne selv ved å kjøre nøtter i kjøkkenmaskin til de er blitt til en myk masse.

Denne oppskriften er fra http://www.diabeticconnect.com/, hvor det finnes flere oppskrifter.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?