Skip to main content

Mørk nøttesmørkonfekt

Peanøttsmør og sjokolade er en deilig kombinasjon for dem som ikke er allergiske… Det er heller ikke så store munnfullene som skal til for å få en skikkelig konfektfølelse.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger  til cirka 15 biter gode munnfuller:

  • Cirka 115 gram mørk sjokolade.
  • Cirka 1,2 dl kremaktig, usukret peanøttsmør.
  • Cirka 2,5 dl blanding av valgfri søtning, for eksempel halvparten erytritol (Sukrin® eller liknende) og stevia. Prøv deg fram og smak til.
  • ½ ts vaniljepulver.
  • En god klype salt.

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen. Bland inn peanøttsmør, vaniljepulver og salt og smak til med søtning, og sett eventuelt til litt mer salt. Sjokolade, peanøttsmør og salt er veldig godt sammen.

Fordel massen i en passende form og sett den i kjøleskapet for å stivne.

Del i biter og server.

Tips:
Prøv gjerne andre type nøttesmør enn peanøttsmør. Lag det gjerne selv ved å kjøre nøtter i kjøkkenmaskin til de er blitt til en myk masse.

Denne oppskriften er fra http://www.diabeticconnect.com/, hvor det finnes flere oppskrifter.

LES OGSÅ  Tante Lises deilige dyppesaus

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner