Kvalitetsvarer // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Mørk nøttesmørkonfekt

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Peanøttsmør og sjokolade er en deilig kombinasjon for dem som ikke er allergiske… Det er heller ikke så store munnfullene som skal til for å få en skikkelig konfektfølelse. Denne oppskriften er fra http://www.diabeticconnect.com/, hvor det finnes flere oppskrifter.

Du trenger  til cirka 15 biter gode munnfuller:

• Cirka 115 gram mørk

sjokolade. Det tilsvarer for eksempel 1½ plate Plamil-sjokolade som kokken har tatt en liten smakebit av.

• Cirka 1,2 dl kremaktig, usukret peanøttsmør.

• Cirka 2,5 dl blanding av valgfri søtning, for eksempel halvparten erytritol (Sukrin® eller liknende) og stevia. Prøv deg fram og smak til.

• ½ ts vaniljepulver.

• En god klype salt.

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen.

Bland inn peanøttsmør, vaniljepulver og salt og smak til med søtning, og sett eventuelt til litt mer salt. Sjokolade, peanøttsmør og salt er veldig godt sammen.

Fordel massen i en passende form og sett den i kjøleskapet for å stivne.

Del i biter og server.

[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Tips:”]Prøv gjerne andre type nøttesmør enn peanøttsmør. Lag det gjerne selv ved å kjøre nøtter i kjøkkenmaskin til de er blitt til en myk masse.[/gdlr_box_icon]
Del gjerne med dine venner

Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken