Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Møte med ondskap

Jakob Lothe (f. 1950), professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo og professor II ved Universitetet i Bergen, har skrevet en viktig bok som handler om vitnesbyrd fra noen få jødiske kvinner som overlevde nazistenes utryddelseskampanje.

Tekst Dag Viljen Poleszynski


Om boka

Forfatter: Jacob Lothe
Tittel: Kvinnelige tidsvitner. Fortellinger fra Holocaust
Forlag: Gyldendal Norsk forlag AS
Pris: kr 399 fra http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Historie/Kvinnelige-tidsvitner. Innbundet, 247 sider.

Lothe har tidligere skrevet flere bøker om et tema som er for viktig til å glemmes. Denne gangen har han funnet 10 kvinner som overlevde nazistenes konsentrasjons- og utryddelsesleirer under andre verdenskrig. De ble født i årene 1921-35 og er blant de få gjenværende som kan fortelle sin historie. Fire av dem bor i Norge og de seks andre på ulike kontinenter.

La meg si det med en gang: Boka inneholder så rystende vitnesbyrd at jeg ikke klarte å lese mer enn litt om gangen. Lothe gjengir kvinnenes erfaringer med et lett språk og har selv gjort omfattende kildekontroller for å gjøre tids- og stedsangivelser historisk korrekt. En som klarer å skrive en slik bok med sjelslivet i behold må selv være sterk. Historiene som fortelles, er så gripende at det knapt finnes like. Kvinnene forteller om opplevelser av ondskap i møte med omsorg og samhold, om bunnløs fortvilelse og om mennesker som klamret seg til et håp om liv for dem selv og sine nærmeste. Som vi vet, overlevde de færreste nazistenes grusomheter.

Annonse:

Boka er absolutt å anbefale for alle som er opptatt av mer enn vårt daglige brød og som kjemper for en bedre verden hvor ondskap og strukturell vold viker plassen for omsorg og nestekjærlighet. Les den! Den har et rikholdig stikkordregister for dem som ønsker å finne særlige temaer og ikke makter å lese den perm til perm.

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar