Kategorier
mRNA ga ikke immunologisk beskyttelse, men teknologien omtales som «framtidens»
Selveste dr. Anthony Fauci har for lengst avvist mRNA-teknologien som framtidens vaksiner, men det stopper ikke helsemaktens lokomotiv. «mRNA-vaksiner, starten på en ny terapeutisk revolusjon», leser vi på Norsk helseinformatikk.
Tekst Julia Schreiner Benito
Det er nå fem år siden vi ble pålagt de mest inngripende tiltakene noensinne i kampen for å «slå ned» et virus som ikke kunne slås ned. Helsemagasinet belyser dette i en serie artikler i mars, hvorav dette er den første.
«Vi må tenke om igjen i utviklingen av neste generasjons vaksiner», konkluderte Fauci og de andre mektige forfatterne av studien fra 2022: «Rethinking next-generation vaccines for coronaviruses, influenzaviruses, and other respiratory viruses.»
Til og med han som ledet USAs korona- og vaksinepolitikk fra 2020, innrømmer altså at mRNA fungerer for dårlig. Forskerne argumenterer for at vi bør bruke andre immunmekanismer enn dem som har dominert vaksineforskningen, jf. følgende sitat: «Vi må benytte oss av alternative immunmekanismer hos de som er rammet».
Likevel blir mRNA-teknologien trolig å finne i en vaksine nær deg snart.
En svikt for vitenskap og folkehelse
Dr. Anthony Fauci
«mRNA mislykket, det haster å revurdere»
Om vaksiner mot virusinfeksjon i luftveiene skriver Fauci og medforfatterne at de ikke ga god nok immunologisk beskyttelse. De omtaler mRNA som en svikt for vitenskap og folkehelse, jf. at “Tidligere mislykkede forsøk på å framkalle solid beskyttelse mot virus i pusteorganenes slimhinner og å kontrollere de dødelige utbruddene og pandemiene de forårsaker, har vært en vitenskapelig og offentlig helsepolitikk som det haster å revurdere.”
Covid-19 angriper i luftveiene, og forskerne skriver at det ikke overrasket dem at vaksinene ikke virket mot dette eller andre liknende virus: “Ved å ta alle disse faktorene i betraktning er det ikke overraskende at ingen av de dominerende luftveisvirusene i slimhinnene noen gang er blitt effektivt kontrollert av vaksiner ”.
Enkelt og billig å beskytte luftveiene mot virus
Ifølge Fauci og medforfattere er slimhinneimmunitet det mest effektive forsvaret mot virus i luftveiene. Vi kunne håpet at slik kunnskap om grunnleggende biologi legges til grunn for vaksineutviklingen framover, men nei. Myndighetene vil at mRNA-vaksiner skal dominere, altså de som ikke stimulerer slimhinneforsvaret.
Det er både billig og enkelt å forebygge infeksjon ved å aktivere slimhinneforsvaret i nesehulen og tarmen. Immunmodulerende naturstoffer er et egnet alternativ eller supplement til tradisjonelle vaksiner.
Slimhinneforsvar i god forfatning er med andre ord en viktig forutsetning for å unngå sykdom.
Immunforsvaret sitter i tarmen
Tarmens gode økosystem er avgjørende som beskyttelsen mot virusinfeksjon i luftveiene, som professor emeritus Jan Raa forklarte i 2023: «Slimhinneforsvaret setter stopper for influensavirus der infeksjonen starter».
Videre: «Det er dette forsvarsverket, det mukosomale immunsystemet eller slimhinneforsvaret, som holder oss friske i det daglige, uten at vi merker noe til det. Den grenen av immunsystemet som produserer antistoff i kroppens indre organer – og som blir aktivert av injeksjonsvaksiner – kommer til unnsetning bare når en infiserende mikrobe kommer seg forbi slimhinneforsvaret. Da først merker man begynnende sykdom.
Slimhinneforsvar i god forfatning er med andre ord en viktig forutsetning for å unngå sykdom. Injisert mRNA kommer ikke i direkte berøring med slimhinnene, og aktiverer derfor heller ikke slimhinneforsvaret i nevneverdig grad, og ikke slik det foregår naturlig.»
Men myndighetene omtaler mRNA som en revolusjon
Hos Norsk helseinformatikk kan vi derimot lese at «Vaksineteknologien er i rask utvikling og mRNA-vaksinene har ført til et paradigmeskifte som gjør det mulig å kombinere flere vaksiner i samme vaksine og raskere kunne endre vaksinen ettersom nye virusvarianter oppstår.» Videre kan vi lese: «Vi har sannsynligvis sett starten på en ny terapeutisk revolusjon med utviklingen av mRNA-vaksinen mot covid-19. Det forskes intenst på å bruke denne nye metoden mot en lang rekke andre sykdommer.»
I en artikkel på Forskning.no finansiert og produsert av Sintef uttaler «mRNA-ekspert Sven Even Borgos»:
«Det er særlig tre ting å legge merke til. For det første har selve teknologien fungert ekstremt godt og utviklingen og produksjonen av vaksinene gikk raskere enn selv optimistene kunne drømme om. Nå jobbes det med mRNA-vaksiner mot en rekke andre sykdommer.»
mRNA som kreftvaksine
Farmasiselskapet Biontech vil bruke erfaringene fra koronatiden til å utvikle en kreftvaksine, kunne vi lese på Sykepleien.no i 2023. «Vi venter at vår første mRNA-baserte kreftvaksine er godkjent før 2030», sa direktør Ugur Sahin.
FHIs praksis er å ikke gi «individuelle svar til enkeltpersoner», så da Anna Norstad i en melding spurte FHI om de tradisjonelle, som barne- og influensavaksiner, skal erstattes av mRNA-vaksiner, ble hun anbefalt å kontakte legekontor eller vaksinasjonssenter. Hun venter nå på svar fra Direktoratet for medisinske produkter, og Helsemagasinet følger opp temaet.