Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Musikksmaken avslører hvordan du tenker

Musikksmaken avslører hvordan du tenker

Er du en systematiker eller mer følelsesorientert? Det kan gjenspeiles i hvilken type musikk du liker. Systematikere liker å se etter mønstre i verden og å forholde seg ryddig og strukturert til regler. Andre er mer fokusert på følelser, er mer empatiske og generelt mer menneske- enn saksorienterte.

I en stor studie med over 4 000 personer undersøkte forskere hvorvidt musikkpreferanser kunne kobles til ulike kognitive stiler som ble karakterisert som empatisk eller systematisk. Forskerne fant at systematikerne foretrakk mer intens musikk, som for eksempel hardrock, punk og  metallrock. De empatiske ville heller lytte til mildere toner, som soul, R & B, mykere rockemusikk og samtidsmusikk.

Det går fint an å like begge typer musikk, og da har man sannsynligvis en personlighet som balanser systematiske og empatiske egenskaper. Forskerne konkluderte at studiene kan gi grunnlag for videre studier av autisme og empatisk preging i barndommen og musikkpreferanser og -atferd. ALJ

Kilde:

Greenberg D, Baron-Cohen S, Stillwell D mfl. Musical preferences are linked to cognitive styles. PLoS One 2015; 10: 1–22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26200656

Annonse:
You may also like
Trenger vi jodtilskudd?
Ketogen kost mot nervelidelser
Nytt lys på helbredelse
Kostfonden – nå satser vi sammen for mer effektive kostholdsråd

Legg igjen et svar