Skip to main content

Nærende drikker

Boka Supersunne juicer (Cappelen Damm, 2015) inneholder oppskrifter for deg som har juicemaskin og vil lage mer helsebringende drikker enn nypresset fruktjuice, som stort sett inneholder masse sukker.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Cappelen Damm

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Mange av oppskriftene anbefaler ingredienser med et høyt innhold av sukker, og disse vil vi selvsagt advare mot. Boka har imidlertid flere oppskrifter hvor gode drikker lages av grønnsaker, slik som disse to vi presenterer her. De mangler bare tilsatt fett for bedre opptak av plantekjemikaliene for å bli virkelig supersunne! Vi anbefaler minst 2 spiseskjeer kaldpresset olje (oliven, linfrø, Udo´s Choice, MCT, kokosolje eller tilsvarende) i hver drikk. Lykke til!

Utstyr som er brukt i disse oppskriftene: Juicesentrifuge/juicepresse

62-63”Supersalat” (cirka 5 dl)

Du trenger:

2 små agurker
1 eple
6 grønnkålblader
60 g spinat
3 selleristilker
3 gulrøtter

Slik gjør du: Skjær agurkene og epler i biter som passer i juicemaskinen. Ha alle ingrediensene i maskinen og kjør. Drikkes så snart som mulig.

LES OGSÅ  Kaffe mocca

74-75Betennelsesdempende drikk (cirka 5 dl)

Du trenger:

1 cantaloupemelon
1 lime
1 liten frisk gurkemeierot
½ jalapeño
8 basilikumblader
2 dl kokosvann (eller vann)

Slik gjør du: Skrell melonen og fjern frøene. Skrell limen. Skjær melonen og limen i biter som passer i juicemaskinen. Ha alle ingrediensene unntatt vannet i maskinen og kjør. Hell juicen i glass og bland inn kokosvann. Drikk så snart som mulig.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner