Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Naturlige farger i grønn salong

Naturlige farger i grønn salong

Den 1. august 2011 åpnet Susanne Vinje sin økologiske frisørsalong på Jeløya utenfor Moss i Østfold. Vinje har tidligere brukt kjemikalier i jobben som frisør og likte ikke helt tanken på hva disse kunne gjøre med kundenes helse.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

– Jeg følte meg ubekvem med å jobbe med de ”vanlige” frisørproduktene og likte ikke tanken på at de kunne være skadelige. Derfor  ventet jeg lenge på at noen skulle gjøre noe med dette. Til slutt måtte jeg bare gjøre det selv. Vinje sier hun har hatt et lite kall. Hun syntes det manglet et frisørtilbud som tok hensyn til de helsemessige sidene ved hårfarging og annen behandling. – Jeg følte at markedet var der, sier hun.

Og markedet er tydeligvis der: Allerede få uker etter åpningen er det mange bestillinger i avtaleboka, og pågangen er stor. Kundene er både kvinner, menn og barn. En av disse er Tove Mellem, som stikker et innkapslet hode fram fra stolen sin. Mellem forteller at hun fikk en sterk allergisk reaksjon etter et frisørbesøk for halvannet år siden. Det fikk henne til å lete etter svar. Informasjonen hun fant ga henne bakoversveis (!) og gjorde at hun søkte etter alternativer. Mellem har reist til en økologisk frisør i Oslo i et år. Hun er helhjertet begeistret for den nye salongen på Jeløya.

Begge mener at mange trolig ikke er godt nok kjent med hva en økologisk frisør kan tilby. – De vet ikke bruksområdene, sier frisøren, og legger til: – Man kan både farge, stripe og ta permanent med økologiske produkter.

Det er naturligvis bare ikke i behandlingen i salongen det brukes økologiske produkter. Alle hårpleie-produkter kundene kan kjøpe med seg hjem, er også økologiske og fri for de mest skadelige kjemikaliene.

– Hvorfor skal man bruke helseskadelige kjemikalier i håret når det finnes gode alternativer? spør Tove Mellem. – Håret blir dessuten blankere, penere og mer levende med økologiske produkter!

Annonse:
You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Bikarbonat
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar