Skip to main content

Nei til måneskinnsmarsj mot brystkreft!

[wcm_restrict]

For noen år siden begrunnet jeg hvorfor jeg ikke vil delta på en måneskinnmarsj (moonwalk) mot brystkreft, og dette er verd å si igjen.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst Lynne McTaggart     Oversatt/tilrettelagt Iver Mysterud

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk på Lynne McTaggarts blogg 18. januar 20191 og er seinere trykket som lederartikkel i What Doctors Don’t Tell You.2

Over hele verden møtes folk for å gå slike turer – i mai i Storbritannia, i november i New York. Annonsene har vært på radioen, der krigsropet gjaller og oppildner de rosa troppene: ”Sammen skal vi vinne over brystkreft.”


Under disse slagordene vil hundretusenvis av kvinner dukke opp i parker over hele USA og Storbritannia en lørdag ved midnatt i rosa brystholdere. De vil marsjere arm i arm i måneskinnet, overbevist om at de gjør noe meningsfylt og viktig i kampen mot den store kvinnemorderen.

Vi vil også veldig gjerne støtte søsterskapet og bekjempe brystkreft. Mange av mine nære venner er kvinner som har hatt brystkreft. En av åtte kvinner får brystkreft, noe som betyr at nesten en kvart million kvinner blir rammet i år bare i USA. En av seks kvinner som har fått brystkreft i et gitt år, dør av det. Det er en av de vanligste krefttypene.

Saken er imidlertid at jeg ikke vil være der ute i min rosa bh av en enkel grunn: De viktigste ”veldedige” organisasjonene som drar nytte av midlene fra måneskinnsmarsjene, er en del av årsaken til at vi ikke vinner kampen mot brystkreft.

LES OGSÅ  Jubileumsbok om naturmedisin

Den amerikanske kreftforeningen og Kreftforskning Storbritannia mottar en god del av sine midler fra farmasøytisk industri, som hovedsakelig ikke er interessert i å overvinne kreft, men i å selge stadig dyrere cellegifter. Disse organisasjonene, sammen med Det amerikanske mat- og legemiddelverket (FDA, som bemannes av tidligere ansatte i farmasøytisk industri) og regjeringen danner en effektiv blokkade av enhver lovende, ny kreftbehandling.

Spør Frank Wiewal om måneskinnsmarsjer. Frank startet organisasjonen Folk mot kreft for å hjelpe folk til å finne lovende alternative behandlinger etter at svigerfaren hans døde av kreft – ikke fordi han ikke lykkes med å overvinne sin sykdom, men fordi regjeringen i USA forbød den lovende behandlingen som fungerte for ham. Uten muligheten til å fortsette med denne behandlingen døde han.

Eller spør min mann Bryan Hubbard. En alternativ kreftspesialist i Storbritannia reverserte med hell min svigermor Edies brystkreft i siste stadium, og hun levde i mange år etterpå. Legen som behandlet henne med hell, hadde behandlet tusenvis av andre. Han tilbød seg å vise helsemyndighetene sine svært vellykkede behandlingsprotokoller. Svaret var ikke bare taushet – men trusler om å stenge hans praksis.

De fleste alternative kreftspesialister er blitt plaget av Det allmennmedisinske rådet (GMC) i Storbritannia eller blitt tvangspensjonert. I USA er mange satt i fengsel eller blitt tvunget til å praktisere i utlandet.

Alternativer

Her er det jeg foreslår som alternativer til en måneskinnsmarsj:

En nattlig boikottmarsj mot kvinnelige hormoner av alle typer. En viktig årsak til at brystkreft er så vanlig, er enkel: p-pillen og kvinnelig hormonerstatningsterapi i overgangsalderen. Bare si nei til dem før regjeringen endelig forteller hele sannheten om disse medikamentene: De forårsaker kreft. Be hver kvinne du kjenner, om å slutte å ta disse pillene i én måned. Foruten å bidra til kreft gjør de mange kvinner overvektige og deprimerte. Det finnes mange tryggere alternativer til prevensjon eller hormonregulering.


Ditto, en boikott av brystimplantater. Utrolig nok tok det 40 år før FDA endelig regulerte brystimplantater. Dette direktoratet lyver fortsatt om farene ved silikon, som endelig er blitt dokumentert å sive ut i hele kroppen.

LES OGSÅ  Vitamin D og brystkreft

Doner dine veldedighetspenger til alternative kreftorganisasjoner som People Against Cancer (peopleagainstcancer.com) eller Cancer Active (www.canceractive.com). Begge gir uttømmende informasjon om alternativer med solid dokumentasjon på at det fungerer.

Boikott bearbeidede matvarer, inkludert ”fri for”-matvarer og ”naturlige” smaker. Alle disse matvarene er fulle av kjemikalier og omega-6-fettsyrer, som kan forårsake inflammasjon og eventuelt bidra til kreft.

Spis økologisk. I arbeidet mitt oppdager jeg stadig at mange vanlige matvarer og planter og oljer er blant de mest potente sykdomsbekjemperne der ute. Tro det eller ei, et parti essensielle oljer er nettopp blitt vitenskapelig demonstrert å kunne kurere borreliose. Når det gjelder kreftbehandlinger, er mange enkle planter mer effektive enn cellegifter og andre ”heroiske” medikamentbaserte behandlinger.

Gjør alternativ medisin til et kampanjetema. Oppfordre regjeringer til å stoppe demonisering av homøopati og andre alternative behandlinger som ”uvitenskapelige”. Selv Det nasjonale kreftinstituttet i USA (NCI) karakteriserte en studie av homøopatisk behandling mot kreft fra India som ”lovende”. What Doctors Don’t Tell You trykket en gang en stor artikkel om homøopati. Den sammenliknet de positive resultatene av homøopatika brukt i vitenskapelige forsøk med store medikamentforsøk. Prosentandelene med positive effekter var nesten identiske.

Krev at de gode, gamle gutta fra farmasøytisk industri og næringsmiddelindustrien og som bemanner FDA og Sentrene for sykdomskontroll i USA, blir sparket. Erstatt dem med uavhengige personer, slik at disse etatene faktisk vil kunne sikre folk ryggdekning når det gjelder medikamenter. Disse to etatene dreper flere mennesker enn ISIS noensinne vil.

Det er på tide å innse at det til tross for alle de gode intensjonene, begrunnelsene og nøye utvalgte frasene, virker ikke det nåværende skjære- og brenneparadigmet for behandling av kreft. Så snart vi erkjenner det, kan vi begynne å gå framover i samlet flokk.

Om forfatteren

Lynne McTaggart (f. 1951) er utdannet journalist og grunnla i 1989 helsemagasinet What Doctors Don’t Tell You (www.wddty.com) sammen med sin mann Bryan Hubbard. De er sammen ansvarlige redaktører for magasinet. McTaggart er en prisvinnende forfatter av sju bøker, inkludert bestselgerne The field (2001; norsk: Den usynlige veven, 2012) og The intention experiment (2007). Nettside: https://lynnemctaggart.com/

LES OGSÅ  Dagens naturvitenskapelige verdensbilde utfordres

Helsemagasinets kommentar

Den norske kreftforening (DNK) har mange likheter med ovennevnte institusjoner, blant annet fordi den utelukkende støtter etablerte forskningsmiljøer og konvensjonelle oppfatninger om kreft. I forbindelse med TV-aksjonen 1997 lanserte en gruppe fagpersoner en alternativ kreftaksjon og oppfordret til boikott av DNKs innsamling. Aksjonen ble lansert ultima oktober i magasinet Alternativt Nettverk av et råd bestående av blant annet lege Stig Bruset, undertegnede (som da var siviløkonom, ernæringsfysiolog og doktorand), dr.med. Anders Bærheim, homøopat Bertil Berg-Olsen, lege/heilpraktiker Heiko Santelmann, lege Vilhelm Schjelderup og Kaja Finne (tidligere leder av Oslo Kreativitetssenter).3 Til tross for store medieoppslag endret ikke DNK kursen, og foreningen oppfordrer i 2019 fortsatt alle til å følge myndighetenes ernæringsråd for å redusere kreftrisikoen: spis grove kornprodukter daglig, magre meieriprodukter, velg matoljer og myk margarin, spis lite salt og begrens mengden rødt kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter.4 DNK er opptatt av å redusere soling og ønsker forbud mot solarier, til tross for at professor emeritus Johan Moan og medarbeidere har vist at livgivende UV-stråler kan redusere forekomsten av kreft i Norge med flere tusen tilfeller i året og øke levealderen.5 DVP

Kilder:

1.  McTaggart L. Talking the walk. Lynnemctaggart.com 18.1.2019. https://lynnemctaggart.com/talking-the-walk/?utm_source=Boomtrain&utm_medium=manual&utm_campaign=20180522&bt_ee=TpnS6U5rSBZZvIO8PAdt9Uxt7WS9vUd8J7TKrRjxI5NuYtbStxykjZK6zRTZxLeP&bt_ts=1547829790234

2.  McTaggart L, Hubbard B. Talking the walk. What Doctors Don’t Tell You 2019; nr. 3: 3. https://www.wddty.com/community/blogs/lynne-mctaggart/2019/03/01/talking-the-walk.html

3.  https://www.dagbladet.no/nyheter/full-strid-om-tv-aksjonen/65415978

4.  https://kreftforeningen.no/forebygging/kosthold/

5.  Risberg T, Hevrøy HO. – Flere bør ta solarium. nrk.no 9.9.2015; https://www.nrk.no/livsstil/_-flere-bor-ta-solarium-1.12499340

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner