Skip to main content

Newsweek – positiv omtale av store doser vitamin C mot kreft

Nyhetsmagasinet Newsweek ble stiftet i 1933 og publiseres på engelsk i USA, Europa, Midtøsten, Afrika og Asia.1 Det utgis også på koreansk, japansk, polsk, serbisk, spansk og tyrkisk. Magasinet er nest størst i USA etter Time og utkommer i fire engelsktalende og 12 globale utgaver på samme språk som regionen det utgis i. Etter den økonomiske nedgangen fra 2008 ble magasinet kjøpt opp av Sidney Harman, og i 2010 ble selskapet slått sammen med nettsida The Daily Best til The Newsweek Daily Best Company. Fra 2013 til mars 2014 kom magasinet kun digitalt, hvoretter den nye eieren IBT Media relanserte papirutgaven. Den  store, globale leserkretsen gir Newsweek stor påvirkningskraft, og det gleder oss at vitamin C er positivt omtalt i den japanske utgaven.

Tekst Andrew W. Saul   Oversatt/tilrettelagt Dag Viljen Poleszynski     Foto Shutterstock

Man bør ikke basere inntrykket av en bok ved bare å se på omslaget, og dette gjelder også tidsskrifter.2 Den japanske utgaven av Newsweek 6. september 2016 inneholder en svært viktig, positiv artikkel om intravenøs tilførsel av vitamin C mot kreft.3 Artikkelen omtaler den japanske indremedisineren dr.med. Atsuo Yanagisawa, som er spesialist på intravenøs (IV) behandling med vitamin C. Begrunnelsen for bruk av vitamin C, prosedyren og doseringene diskuteres i detalj. Hvis du har et familiemedlem som kjemper mot kreft, er denne artikkelen svært viktig å få med seg. Ikke bry deg om at omslaget har japansk skrift, siden artikkelen er oversatt til engelsk og kan lastes ned gratis i pdf-format. Filen er på 3,2 Mb og kan ta litt tid å laste ned.

I lederen viser et sitat av dr. Yanagisawa i klartekst hvordan han bruker vitamin C: ”Vitamin C som brukes i denne behandlinga, er meget konsentrert og gis doser på 50 til 100 gram, tilsvarende 2 000 til 5 000 sitroner som direkte injiseres i venen – ikke oralt – men via intravenøs infusjon. Dette fører til en kraftig økning i vitamin C-konsentrasjonen i blodet. Flere og flere kreftpasienter bruker en kombinasjon av cellegifter og høydosert IV vitamin C-terapi. Bruk av denne terapien bidrar til at man høster fantastiske resultater”.

LES OGSÅ  Trenger vi å avgiftes?

Han legger videre til at ”Vi vet at høydose IV-terapi med vitamin C er svært effektivt mot nesten alle kreftformer. Et betydelig antall pasienter forteller at smerten er blitt sterkt redusert… en person som hadde problemer med å puste på grunn av lungekreft, fant at hostingen avtok etter infusjonen, noe som overrasket både pasienten og familien”.

Du kan lære mer hvis du leser artikkelen som følger lederen, siden Newsweek inkluderte en referanseliste med mer enn 20 nyere og pågående studier. Holdningen uttrykt i magasinets leder treffer midt i blinken: ”Vi trenger i det minste å vite om at høydosert IV-terapi med vitamin C finnes”. Japanske Newsweek har gjort oss alle en tjeneste ved å publisere disse livreddende opplysningene.

I artikkelen forklarer dr. Yanagisawa at vitamin C-terapi i stadig oftere brukes sammen med cellegifter. Dette forsterker effekten og beskytter mot bivirkninger. Det samme gjelder ved stråleterapi. – Med unntak av noen ekstremt sjeldne kreftformer er høydosert IV vitamin C-terapi meget effektivt mot alle typer kreft, uttaler dr. Yanagisawa, som legger til at nøyaktige protokoller er påkrevd. – I tilfeller der kreften brer seg raskt, slik som ved bukspyttkjertelkreft, må man gi infusjoner hver dag, mens ved langsomt voksende kreft som prostatakreft, er det som regel tilstrekkelig å tilføre vitamin C en gang per uke. Det betyr at hyppighet og mengde må tilpasses slik at man tar hensyn til hvor langt kreften er kommet og hvilket stadium som er nådd, legger han til. IV vitamin C bør gis i store doser så snart kreft er påvist. Dessverre er dette ikke lett å få til i Norge, hvor leger flest tror at vitamin C verken har effekt mot virus (hvilket det har) eller andre sykdommer.

LES OGSÅ  Talidomid-tragediens uventede vending

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Klinisk forskning med høydosert IV vitamin C-terapi»]*Publiserte artikler
**Sykehus for kreft-behandling i USA

Lungekreft

 • Iowa Universitet 2015
 • Clifford Hospital (Kina) 2016

Mage- og tarmkreft

 • Jefferson Universitet 2011

Bukspyttkjertelkreft

 • Thomas Jefferson Universitet 2011*
 • Kansas Universitet 2011
 • Østlig regionalt medisinsk senter,
 • Philadelphia 2012*
 • Iowa Universitet 2014

Leverkreft

 • Thomas Jefferson Universitet 2012

Brystkreft

 • CTA** (Chicago) 2016

Eggstokkreft

 • Kansas Universitet 2005*

Prostatakreft

 • København Universitet 2010
 • Johns Hopkins Universitet 2015

Ondartet lymfom

 • Tokai Universitet, medisinsk fakultet 2008*

Cellegiftresistent kreft

 • Jødisk allmennsykehus (Canada) 2010*

Hjernekreft (gliom)

 • Iowa Universitet 2014, 2016*

Sikkerhetstesting

 • McGill Universitet (Montreal), Canada 2008*

Kreftpasienters livskvalitet (QOL)

 • Japansk kollegium for intravenøs terapi 2010*

Terapiresistent kreft

 • McGill Universitet (Montreal), Canada 2010*
 • Otago Universitet (New Zealand) 2014*

Terminal kreft, solide svulster

 • CTA** (Chicago) 2006*[/gdlr_box_icon]

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Ortomolekylær lege»]Dr.med. Atsuo Yanagisawa fra Nagano (f. 1951) studerte medisin ved Kyorin medisinske fakultet i 1970–76, tok embetsstudiet i medisin 1976-80 og en doktorgrad samme sted i 1981. 1980–87 var han assistentlege i indremedisin der og fungerte deretter som forsker ved Jefferson medisinske høyskole i Philadelphia 1986–87. Fra 1987 var han førsteamanuensis i klinisk karbiologi ved Kyorin universitetssykehus og fra 1999 til 2000 professor i akuttmedisin ved Kyorins  helsevitenskapelig fakultet.

Yanigawasa er president i Japansk kollegium for intravenøs terapi (JCIT), som ble stiftet i 2007, og i International forening for ortomolekylær medisin (ISOM). Han er medlem av American College for Advancement in Medicine (ACAM), godkjent spesialist i kelatterapi (CTT), medlem av American College of Cardiology (ACC), leder Internasjonalt utdanningssenter for integrert medisin (IECIM) og direktør for SPIC Salong medisinsk klinikk (Tokyo), som han opprettet i 2004 (telefon +81 467 22 3000).

LES OGSÅ  Når skolemedisinen blir dogmatisk: Feil bruk av begrepet evidensbasert medisin

I  2010 tok han initiativ til å stifte Internasjonalt kollegium for IV-terapi (ICIVT). Han ble utnevnt til Internasjonal forening for ortomolekylær medisins (ISOM) ”Hall of fame” i Vancouver 2011 som en anerkjennelse av hans viktige arbeider: 149 vitenskapelige artikler på engelsk og japansk, inkludert bøker (kardiologi, kelatterapi, ernæringsmedisin og IV vitamin C-terapi mot kreft). Yanagisawa har seinere mottatt tre ærespriser for sitt arbeid (Frankrike, USA og 7. verdenskongress i nevralterapi). E-post: atsuo.yanagisawa@mr21.com[/gdlr_box_icon]

Kilder:

1.  https://en.wikipedia.org/wiki/Newsweek

2.  Saul AW. Newsweek advocates intravenous vitamin C. OMNS 16.9.2016; http://orthomolecular.org/resources/omns/v12n19.shtml

3.  Japanese College of Intravenous Therapy. High-dose IV vitamin C. Japansk Newsweek 2016; 9 (6): 52–3. http://www.doctoryourself.com/NewsweekSept06English.pdf


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner