Skip to main content

Nøttekonfekt

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Konfekt er godt både til kaffen og alene. Her er en av våre nye yndlingsoppskrifter. Originaloppskriften inneholder mandelsmør, mens vi lagde vår variant med peanøttsmør. Dette kan kjøpes i helsekostbutikker, eller du kan lage det selv ved å kjøre mandler (eller andre nøtter) i kjøkkenmaskin til den ”kremer” seg. Underveis må du skrape massen fra sidene av bollen flere ganger før det hele blir til smør.

Du trenger:

1 kopp kokosolje


1 kopp mandelsmør eller peanøttsmør


1 kopp steinfrie dadler

½-1 kopp kakaopulver eller litt mer (etter smak)

1-2 klyper havsalt

Slik gjør du:

Legg dadlene i bløt i vann i 20 minutter. Smelt kokosolja på svak varme. Ha alle ingrediensene unntatt mandelsmøret i kjøkkenmaskinen og kjør til massen er myk og godt blandet. Tilsett mandelsmøret til slutt. Ha massen i en form og plasser denne i kjøleskapet en times tid.

LES OGSÅ  Hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 1 2011

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner