
Nøttekonfekt
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Noe godt”]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]
Konfekt er godt både til kaffen og alene. Her er en av våre nye yndlingsoppskrifter. Originaloppskriften inneholder mandelsmør, mens vi lagde vår variant med peanøttsmør. Dette kan kjøpes i helsekostbutikker, eller du kan lage det selv ved å kjøre mandler (eller andre nøtter) i kjøkkenmaskin til den ”kremer” seg. Underveis må du skrape massen fra sidene av bollen flere ganger før det hele blir til smør.
Du trenger:
1 kopp kokosolje
1 kopp mandelsmør eller peanøttsmør
1 kopp steinfrie dadler
½-1 kopp kakaopulver eller litt mer (etter smak)
1-2 klyper havsalt
Slik gjør du:
Legg dadlene i bløt i vann i 20 minutter. Smelt kokosolja på svak varme. Ha alle ingrediensene unntatt mandelsmøret i kjøkkenmaskinen og kjør til massen er myk og godt blandet. Tilsett mandelsmøret til slutt. Ha massen i en form og plasser denne i kjøleskapet en times tid.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen