Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Nøttekonfekt


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Konfekt er godt både til kaffen og alene. Her er en av våre nye yndlingsoppskrifter. Originaloppskriften inneholder mandelsmør, mens vi lagde vår variant med peanøttsmør. Dette kan kjøpes i helsekostbutikker, eller du kan lage det selv ved å kjøre mandler (eller andre nøtter) i kjøkkenmaskin til den ”kremer” seg. Underveis må du skrape massen fra sidene av bollen flere ganger før det hele blir til smør.

Du trenger:

1 kopp kokosolje

1 kopp mandelsmør eller peanøttsmør

Annonse:

1 kopp steinfrie dadler

½-1 kopp kakaopulver eller litt mer (etter smak)

1-2 klyper havsalt

Slik gjør du:

Legg dadlene i bløt i vann i 20 minutter. Smelt kokosolja på svak varme. Ha alle ingrediensene unntatt mandelsmøret i kjøkkenmaskinen og kjør til massen er myk og godt blandet. Tilsett mandelsmøret til slutt. Ha massen i en form og plasser denne i kjøleskapet en times tid.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Bikarbonat
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar