Skip to main content

Nøttekonfekt

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Konfekt er godt både til kaffen og alene. Her er en av våre nye yndlingsoppskrifter. Originaloppskriften inneholder mandelsmør, mens vi lagde vår variant med peanøttsmør. Dette kan kjøpes i helsekostbutikker, eller du kan lage det selv ved å kjøre mandler (eller andre nøtter) i kjøkkenmaskin til den ”kremer” seg. Underveis må du skrape massen fra sidene av bollen flere ganger før det hele blir til smør.

Du trenger:

1 kopp kokosolje

1 kopp mandelsmør eller peanøttsmør

1 kopp steinfrie dadler

½-1 kopp kakaopulver eller litt mer (etter smak)

1-2 klyper havsalt

Slik gjør du:

Legg dadlene i bløt i vann i 20 minutter. Smelt kokosolja på svak varme. Ha alle ingrediensene unntatt mandelsmøret i kjøkkenmaskinen og kjør til massen er myk og godt blandet. Tilsett mandelsmøret til slutt. Ha massen i en form og plasser denne i kjøleskapet en times tid.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner