Skip to main content
helseogkropp.no - lindre smerter

Nøttepålegg

Tekst og Foto Anne Lene Johnsen

I blant er det godt med et søtt pålegg på lavkarboknekkebrød eller ditt favorittbrød. Her er en variant av min barndoms ”Nugatti”. Hva med å bruke den som pålegg på matvaflene som vi ga oppskriften på i Helsemagasinet nr. 1/2018?

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger:

• Ca. 2½  dl hasselnøttsmør eller mandelsmør

• Ca. 2½  dl kokoskrem eller feit kokosmelk

• 1 ts vaniljeekstrakt

• 2–3 ss kakaopulver

• 2–3 ss honning, eller hvis du vil unngå honningen, steviapulver etter smak.

• Gjerne noen dråper stevia med smak, for eksempel karamell eller sjokolade. Bruk din egen favoritt og smak deg fram.

Slik gjør du:

Smelt alle ingrediensene i vannbad og bland dem sammen.

Avkjøl massen i kjøleskap.

Oppbevares kjølig.

TIPS:

1) Nøttemassen smaker også godt som dessert sammen med opptinte bringebær og krem.

2) Tåler du kumelk og ikke er så glad i kokossmaken, kan du erstatte kokoskremen med fløte.



Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • 7 utgaver sendt hjem i posten per år
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?