Kategorier
Siste innlegg
Nøttepålegg
Tekst og Foto Anne Lene Johnsen
I blant er det godt med et søtt pålegg på lavkarboknekkebrød eller ditt favorittbrød. Her er en variant av min barndoms ”Nugatti”. Hva med å bruke den som pålegg på matvaflene som vi ga oppskriften på i Helsemagasinet nr. 1/2018?
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du trenger:
• Ca. 2½ dl hasselnøttsmør eller mandelsmør
• Ca. 2½ dl kokoskrem eller feit kokosmelk
• 1 ts vaniljeekstrakt
• 2–3 ss kakaopulver
• 2–3 ss honning, eller hvis du vil unngå honningen, steviapulver etter smak.
• Gjerne noen dråper stevia med smak, for eksempel karamell eller sjokolade. Bruk din egen favoritt og smak deg fram.
Slik gjør du:
Smelt alle ingrediensene i vannbad og bland dem sammen.
Avkjøl massen i kjøleskap.
Oppbevares kjølig.
TIPS:
1) Nøttemassen smaker også godt som dessert sammen med opptinte bringebær og krem.
2) Tåler du kumelk og ikke er så glad i kokossmaken, kan du erstatte kokoskremen med fløte.