Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Nøttepålegg
Tekst og Foto Anne Lene Johnsen

I blant er det godt med et søtt pålegg på lavkarboknekkebrød eller ditt favorittbrød. Her er en variant av min barndoms ”Nugatti”. Hva med å bruke den som pålegg på matvaflene som vi ga oppskriften på i Helsemagasinet nr. 1/2018?

Du trenger:

• Ca. 2½  dl hasselnøttsmør eller mandelsmør

• Ca. 2½  dl kokoskrem eller feit kokosmelk

• 1 ts vaniljeekstrakt

Annonse:

• 2–3 ss kakaopulver

• 2–3 ss honning, eller hvis du vil unngå honningen, steviapulver etter smak.

• Gjerne noen dråper stevia med smak, for eksempel karamell eller sjokolade. Bruk din egen favoritt og smak deg fram.

Slik gjør du:

Smelt alle ingrediensene i vannbad og bland dem sammen.

Avkjøl massen i kjøleskap.

Oppbevares kjølig.

TIPS:

1) Nøttemassen smaker også godt som dessert sammen med opptinte bringebær og krem.

2) Tåler du kumelk og ikke er så glad i kokossmaken, kan du erstatte kokoskremen med fløte.

Legg igjen et svar