Skip to main content

Nøttepålegg

Tekst og Foto Anne Lene Johnsen

I blant er det godt med et søtt pålegg på lavkarboknekkebrød eller ditt favorittbrød. Her er en variant av min barndoms ”Nugatti”. Hva med å bruke den som pålegg på matvaflene som vi ga oppskriften på i Helsemagasinet nr. 1/2018?

Du trenger:

• Ca. 2½  dl hasselnøttsmør eller mandelsmør

• Ca. 2½  dl kokoskrem eller feit kokosmelk

• 1 ts vaniljeekstrakt

• 2–3 ss kakaopulver

• 2–3 ss honning, eller hvis du vil unngå honningen, steviapulver etter smak.

• Gjerne noen dråper stevia med smak, for eksempel karamell eller sjokolade. Bruk din egen favoritt og smak deg fram.

Slik gjør du:

Smelt alle ingrediensene i vannbad og bland dem sammen.

Avkjøl massen i kjøleskap.

Oppbevares kjølig.

TIPS:

1) Nøttemassen smaker også godt som dessert sammen med opptinte bringebær og krem.

2) Tåler du kumelk og ikke er så glad i kokossmaken, kan du erstatte kokoskremen med fløte.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Hangikjøtt med hvit saus og poteter