Kvalitetsvarer // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Nougatsnacks

Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock

Nougat er av mine konfekt-favoritter. Dette snadderet er fra Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassens ferskeste bok, Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter (les mer om boka på s. 87 i dette nummeret av Helsemagasinet.)

Du trenger:

• 200 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)

• 2 ss + 1⁄2 dl + 2 ss kaldpresset kokosolje

• 1 boks fet kokosmelk (400 ml), kjøleskapskald

• 1 dl peanøttsmør (uten tilsatt sukker)

• 1 ss kakaopulver

• 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Kle bunnen av en form (ca. 12×22 cm) med bakepapir.

Smelt 100 g sjokolade i vannbad.

Ha i 2 ss kokosolje og bland godt.

Hell blandingen i formen og sett den i kjøleskap eller fryser.

Varm forsiktig opp kun den faste delen av kokosmelken i en liten kjele. La det syde i 2 minutter under stadig omrøring.

Tilsett 1⁄2 dl kokosolje, peanøtt- smør, kakaopulver og vanilje- pulver og rør godt til blan-dingen er klumpfri og blank.

Du kan med fordel

bruke stavmikser.

Ta fram sjokoladeformen, den må være kald, og hell nøtteblandingen over sjokoladen. Sett formen tilbake i kjøleskap eller fryser og la den bli ordentlig kald.

I mellomtiden smelter du resten av den mørke sjokoladen (100 g) med 2 ss kokosolje og blander godt.

Smør sjokoladeblandingen utover den kalde nougaten. Sett nougaten i kjøleskap og la den stå der i 1–2 timer.

Skjær nougaten opp i passe spisebiter og server den litt kjølig.

 

TIPS:

Ta vare på kokosvannet som er igjen i boksen. Dette kan oppbevares i kjøleskap og brukes i smudier, supper, sauser, gryteretter og bakverk. Får du ikke brukt det med det første, kan vannet fryses.

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken