Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Nougatsnacks

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Nougat er av mine konfektfavoritter.

Tekst Anne Lene Johnsen

Dette snadderet er fra Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassens ferskeste bok, Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter (les mer om boka på s. 87 i dette nummeret av Helsemagasinet.)

Du trenger:

  • 200 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)
  • 2 ss + 1⁄2 dl + 2 ss kaldpresset kokosolje
  • 1 boks fet kokosmelk (400 ml), kjøleskapskald
  • 1 dl peanøttsmør (uten tilsatt sukker)
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Kle bunnen av en form (ca. 12×22 cm) med bakepapir.
Smelt 100 g sjokolade i vannbad. Ha i 2 ss kokosolje og bland godt. Hell blandingen i formen og sett den i kjøleskap eller fryser.

Varm forsiktig opp kun den faste delen av kokosmelken i en liten kjele. La det syde i 2 minutter under stadig omrøring. Tilsett 1⁄2 dl kokosolje, peanøttsmør, kakaopulver og vaniljepulver og rør godt til blandingen er klumpfri og blank. Du kan med fordel bruke stavmikser.

Annonse:

Ta fram sjokoladeformen, den må være kald, og hell nøtteblandingen over sjokoladen. Sett formen tilbake i kjøleskap eller fryser og la den bli ordentlig kald.

I mellomtiden smelter du resten av den mørke sjokoladen (100 g) med 2 ss kokosolje og blander godt. Smør sjokoladeblandingen utover den kalde nougaten. Sett nougaten i kjøleskap og la den stå der i 1–2 timer. Skjær nougaten opp i passe spisebiter og server den litt kjølig.

TIPS:
Ta vare på kokosvannet som er igjen i boksen. Dette kan oppbevares i kjøleskap og brukes i smudier, supper, sauser, gryteretter og bakverk. Får du ikke brukt det med det første, kan vannet fryses.

Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Mat til begjær

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon