
Nougatsnacks
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Nougat er av mine konfektfavoritter.
Tekst Anne Lene Johnsen
Dette snadderet er fra Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassens ferskeste bok, Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter (les mer om boka på s. 87 i dette nummeret av Helsemagasinet.)
Du trenger:
- 200 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)
- 2 ss + 1⁄2 dl + 2 ss kaldpresset kokosolje
- 1 boks fet kokosmelk (400 ml), kjøleskapskald
- 1 dl peanøttsmør (uten tilsatt sukker)
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Kle bunnen av en form (ca. 12×22 cm) med bakepapir.
Smelt 100 g sjokolade i vannbad. Ha i 2 ss kokosolje og bland godt. Hell blandingen i formen og sett den i kjøleskap eller fryser.
Varm forsiktig opp kun den faste delen av kokosmelken i en liten kjele. La det syde i 2 minutter under stadig omrøring. Tilsett 1⁄2 dl kokosolje, peanøttsmør, kakaopulver og vaniljepulver og rør godt til blandingen er klumpfri og blank. Du kan med fordel bruke stavmikser.
Ta fram sjokoladeformen, den må være kald, og hell nøtteblandingen over sjokoladen. Sett formen tilbake i kjøleskap eller fryser og la den bli ordentlig kald.
I mellomtiden smelter du resten av den mørke sjokoladen (100 g) med 2 ss kokosolje og blander godt. Smør sjokoladeblandingen utover den kalde nougaten. Sett nougaten i kjøleskap og la den stå der i 1–2 timer. Skjær nougaten opp i passe spisebiter og server den litt kjølig.
TIPS:
Ta vare på kokosvannet som er igjen i boksen. Dette kan oppbevares i kjøleskap og brukes i smudier, supper, sauser, gryteretter og bakverk. Får du ikke brukt det med det første, kan vannet fryses.