
Nougatsnacks
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock
Nougat er av mine konfekt-favoritter. Dette snadderet er fra Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassens ferskeste bok, Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter (les mer om boka på s. 87 i dette nummeret av Helsemagasinet.)
Du trenger:
• 200 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)
• 2 ss + 1⁄2 dl + 2 ss kaldpresset kokosolje
• 1 boks fet kokosmelk (400 ml), kjøleskapskald
• 1 dl peanøttsmør (uten tilsatt sukker)
• 1 ss kakaopulver
• 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Kle bunnen av en form (ca. 12×22 cm) med bakepapir.
Smelt 100 g sjokolade i vannbad.
Ha i 2 ss kokosolje og bland godt.
Hell blandingen i formen og sett den i kjøleskap eller fryser.
Varm forsiktig opp kun den faste delen av
kokosmelken i en liten kjele. La det syde i
2 minutter under stadig omrøring.
Tilsett 1⁄2 dl kokosolje, peanøtt-
smør, kakaopulver og vanilje-
pulver og rør godt til blan-dingen er klumpfri og blank.
Du kan med fordel
bruke stavmikser.
Ta fram sjokoladeformen, den må være kald, og hell nøtteblandingen over sjokoladen. Sett formen tilbake i kjøleskap eller fryser og la den bli ordentlig kald.
I mellomtiden smelter du resten av den mørke sjokoladen (100 g) med 2 ss kokosolje og blander godt.
Smør sjokoladeblandingen utover den kalde nougaten. Sett nougaten i kjøleskap og la den stå der i 1–2 timer.
Skjær nougaten opp i passe spisebiter og server den litt kjølig.
TIPS:
Ta vare på kokosvannet som er igjen i boksen. Dette kan oppbevares i kjøleskap
og brukes i smudier, supper, sauser, gryteretter og bakverk. Får du ikke brukt det med det første, kan vannet fryses.