Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Nougatsnacks

Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock

Nougat er av mine konfekt-favoritter. Dette snadderet er fra Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassens ferskeste bok, Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter (les mer om boka på s. 87 i dette nummeret av Helsemagasinet.)

Du trenger:

• 200 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)

• 2 ss + 1⁄2 dl + 2 ss kaldpresset kokosolje

Annonse:

• 1 boks fet kokosmelk (400 ml), kjøleskapskald

• 1 dl peanøttsmør (uten tilsatt sukker)

• 1 ss kakaopulver

• 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Kle bunnen av en form (ca. 12x22 cm) med bakepapir.

Smelt 100 g sjokolade i vannbad.

Ha i 2 ss kokosolje og bland godt.

Hell blandingen i formen og sett den i kjøleskap eller fryser.

Varm forsiktig opp kun den faste delen av
kokosmelken i en liten kjele. La det syde i
2 minutter under stadig omrøring.

Tilsett 1⁄2 dl kokosolje, peanøtt-
smør, kakaopulver og vanilje-
pulver og rør godt til blan-dingen er klumpfri og blank.

Du kan med fordel

bruke stavmikser.

Ta fram sjokoladeformen, den må være kald, og hell nøtteblandingen over sjokoladen. Sett formen tilbake i kjøleskap eller fryser og la den bli ordentlig kald.

I mellomtiden smelter du resten av den mørke sjokoladen (100 g) med 2 ss kokosolje og blander godt.

Smør sjokoladeblandingen utover den kalde nougaten. Sett nougaten i kjøleskap og la den stå der i 1–2 timer.

Skjær nougaten opp i passe spisebiter og server den litt kjølig.

 

TIPS:

Ta vare på kokosvannet som er igjen i boksen. Dette kan oppbevares i kjøleskap
og brukes i smudier, supper, sauser, gryteretter og bakverk. Får du ikke brukt det med det første, kan vannet fryses.

Legg igjen et svar