Skip to main content

Økologisk lavkarbobrød uten korn

[wcm_restrict]

Tekst Birthe Storaker

Har du lyst på brød, men ønsker å spise glutenfritt, melkefritt, økologisk og lite karbohydrater? Da kan brødene fra Linbakst være noe for deg, en studentbedrift fra Universitetet i Sørøst-Norge, som har spesialisert seg på glutenfritt, melkefritt lavkarbobrød med høy andel av linfrø. Alle råvarer er økologiske.

Brødene tilbys foreløpig i to varianter, men økologistudentene eksperimenterer kontinuerlig for å komme fram til flere gode smaksvarianter. Foreløpig tilbyr de en ”klassisk” variant og en med sesamfrø og krydder. Brødet er fiberrikt, helt uten korn, høyt på omega-3, og en god proteinkilde og en kilde til mange vitaminer og mineraler.

Det klassiske brødet inneholder økologiske linfrø (47 prosent), økologiske egg, vann, økologisk kokosolje, surhetsregulerende middel (økologisk eplesidereddik), hevelsesmiddel (natrium bikarbonat) og salt. Sesambrødet inneholder i tillegg en krydder-blanding av frø fra fennikel, koriander og spisskummen og er toppet med sesamfrø.

Ved å spise 3–4 brødskiver av Linbakst sine produkter kan man dekke det anbefalte daglige inntaket av lange omega-3-fettsyrer (EPA og DHA), etter konverteringsprosessen fra den essensielle plante-omega-3-fettsyra (ALA). Linbakst bryr seg om klima, miljø og bærekraftighet. Derfor brukes kun de beste råvarene som gir minst mulig belasting på naturen. Økologiske linfrø kjøper de fra bonden Wølneberg i Sørum. På hjemmesiden kan du lese om mange helsefordeler og hvordan Linbakst lever opp til flere av FNs bærekraftmål.

LES OGSÅ  Feilinformasjon om gluten fra Folkehelseinstituttet

I Oslo kan man få kjøpt deres produkter hos Røtter, UR kraft + kolonial og Life ved Grünerløkka i Oslo, lokale butikker i Bø og Sandefjord. På nettet gjennom Morgenlevering får de det levert rett hjem.

https://www.linbakst.no/
/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner