Skip to main content

Økologisk pleie til hud og hår

Way of living er merkenavnet til en stor, økologisk kosmetikkserie. Designen er fransk, produksjonen skjer i Sør-Europa, men gründeren er en ekte trønder fra Norge.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Anne Lene Johnsen og privat

Da Bente Gätzschmann (56) en gang på begynnelsen av 2000-tallet leste en artikkel om at kosmetikk inneholdt en hel del farlige kjemikalier som fant sin vei inn i kroppen og kunne måles i brukernes blod, skvatt hun til. Hun var selv langt over middels glad i deilige kremer, sjampoer og parfymer og så på disse produktene som en naturlig del av hverdagsluksusen. Hun sjekket innholdsfortegnelsen på de produktene hun selv var storforbruker av, og fant ut at de inneholdt mange av nettopp de ingrediensene som var omtalt i artikkelen. Da startet opprydningen i hennes egne skap. I dag har hun ikke bare endret syn, men også lansert sin egen serie økologiske produkter.

– Noe av det som motiverte meg til å sette i gang, var opplevelser jeg hadde som senterleder på Solsiden i Trondheim. Jeg så alle ungjentene som handlet sminke og såper på Hennes & Mauritz og liknende butikker. Nå har jeg lansert en serie rimelige produkter beregnet nettopp for å nå disse unge jentene.

LES OGSÅ  Tips om kosmetikk og hudpleie

Da Gätzschmann startet sin egen ”opprydning”, var det vanskelig å finne produkter i handelen som var fri for kjemikalier og andre tilsetningsstoffer. Kosmetikkgründeren minner om at et produkt ikke nødvendigvis er økologisk eller helsemessig ”trygt” selv om det har en fin design med grønt ”image” og markedsføres med at de for eksempel inneholder aloe vera eller olivenolje. Produktene kan like fullt inneholde stoffer som er potensielt helseskadelige.

Gätzschmann brenner i dag for å vise oss at naturen gir oss det vi trenger for å bevare skjønnhet og helse, og at kjemiske tilsetningsstoffer – slike vi finner i de produktene mange bruker til daglig – er mer skadelige enn helsefremmende. Ett konkret resultat av hennes leting etter ufarlige produkter er altså hennes egne serier hudpleieprodukter som alle er tilpasset norske årstider. I tillegg importerer hun hårprodukter og sminke fra italienske Naturalmente. Hun har produkter for menn og for følsom hud, og mange som er allergiske mot vanlig kosmetikk, rapporterer at de kan bruke Way of living-produkter. Alle produktene er økologisk sertifisert av Ecocert – en uavhengig organisasjon som har blant de strengeste kravene for sertifisering i Europa. Blant kravene inngår at ingen produkter kan være testet på dyr, og selv emballasjen skal være økologisk.

Apropos emballasjen: Selv om Gätzschmann selger produkter som påføres utenpå kroppen, er hun vel så opptatt av hudpleie innenfra. På alle eskene har hun derfor med en oppfordring om å drikke rent vann og minner om at rent, friskt vann hver dag er et av de beste helserådene også for hud og hår.

LES OGSÅ  Tips om kosmetikk og hudpleie

I januar 2013 lanserte Gätzschmann en helt ny serie, Solution, med 5 nye produkter beregnet på dem som sliter med eksem, pigmentflekker og overproduksjon av talg.  – Og vet du hva, Anne Lene: I denne serien er til og med designen trøndersk!


Produktene

Way of Living-produktene er fri for parabener, silikon, mineralolje, PEG, isopropyl og sprøytemidler.

Produktene selges i utvalgte helsekostforretninger, hudpleieklinikker og fra nettbutikk, jf. www.wayofliving.no, eller kontakt info@wayofliving.no.Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner