Skip to main content

Økologiske magnesiumkremer av topp kvalitet

Helsekjelda er et lite, norsk firma som produserer magnesiumkremer. Her forteller daglig leder Irene Bjotveit Sæbø om firmaet og produktene.

Tekst Iver Mysterud

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Økologiske magnesiumkremer av topp kvalitet / 2021 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Om intervjuobjektet

Irene Bjotveit Sæbø (f. 1966) er daglig leder i Helsekjelda. Hun er utdannet ved Reiselivslinjen på Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Sæbø har har tidligere arbeidet innen reiseliv- og hotellyrke med ledelse, salg og produktutvikling. Hun ble daglig leder i Helsekjelda i 2016. 
Nettside: www.helsekjelda.no

– Helsekjelda består av fire engasjerte og dyktige gründere og meg som daglig leder. Vi har som mål å lage produkter som tilfører kroppen gunstige stoffer gjennom huden, sier Sæbø. Hun forteller at gründerne bak Helsekjelda brenner for å tilby økologiske alternativer til kundene. Det finnes ikke skadelige kjemikalier eller miljøgifter i helsekremene. De er utviklet og produsert i Norge og er sikkerhetsklarert og innmeldt i det europeiske kosmetikkregisteret CPNP.

Hvem står bak?

– Produktene er utviklet i tett samarbeid med produsent Sissel Minde i Salome AS og lege Geir Flatabø. –Minde har i mange år utviklet hudprodukter av høy økologisk kvalitet og er opptatt av å bruke naturlige råvarer som alternativ til ugunstige eller skadelige ingredienser, sier Sæbø. – Som lege har Flatabø i mange år jobbet med ernæring og kosttilskudd i behandling av kroniske sykdommer. Han er opptatt av funksjonell medisin som tar utgangspunkt i vestlig medisin, og kombinerer dette med kosthold og trening. 


Lite firma

Hvordan har det vært å slå seg fram som et lite, norsk firma på dette markedet?

– Det har vært en utfordring og hardt arbeid. Det finnes mange ulike produkter som forbrukere kan velge mellom på markedet, svarer Sæbø. – Vi mener å ha utviklet unike produkter som ikke finnes der ute fra før. Heldigvis løsner salget, og vi får sakte, men sikkert en fornøyd kundegruppe. Alle god tilbakemeldinger gir oss energi til videre utvikling, fortsetter hun.

LES OGSÅ  Magnesiummangel og metabolsk syndrom

Hva er fordelen med Helsekjeldas magnesiumkremer sammenliknet med ordinære magnesiumtilskudd på markedet?

– Vi satset på magnesium i krem rett og slett fordi det eksisterte et behov, svarer Sæbø. – Magnesiumkrem rett på huden er en ny, god måte å tilføre kroppen magnesium og sulfat på. Ved å massere kremen direkte på vonde muskler og kramper kan en oppleve snarlig lindring, fortsetter hun.


Ifølge Sæbø forteller kundene om god effekt av magnesiumkrem. – Kroppen må få tilført magnesium, men mye av maten vi spiser, inneholder bearbeidede råvarer, og da kan spesielt mange mineraler gå tapt. Magnesiummangel er utbredt i store deler av verden, særlig i land som bruker melkeprodukter, som inneholder lite magnesium og mye kalsium. Selv om magnesium kan tilføres gjennom tabletter eller flytende, er det vår erfaring at magnesiumkrem smurt rett på kroppen tilfører magnesium lokalt der det trengs mest. 

Kremen inneholder også sulfat, som inngår i mange av kroppens biokjemiske reaksjoner, og ser ut til å virke avgiftende, opplyser hun.

Hvordan går salget av kremen?

– Vi selger kremene i Helsekjeldas nettbutikk og hos grossister og forhandlere rundt i hele landet. Her i Hardanger/Vestland fylke går salget best, trolig siden vi har størst nettverk her, er godt kjent og oppleves som troverdige i miljøet. Mange av våre faste kunder får ikke fullrost produktene nok. De er bevisste på hva de tilfører kroppen og ønsker naturprodukter. Vi selger også til ulike terapeuter, som både bruker kremen i behandling og har den for salg, forteller Sæbø.

Bruksområde

I dagen samfunn sliter mange med kramper og smerter i muskler, og mange har problemer med stress og urolighet. Magnesiumkrem kan lindre slike kramper og smerter, og den kan virke beroligende. Ifølge Sæbø er det spesielle med kremen fra Helsekjelda at magnesiumet raskt blir tatt opp i huden og reduserer kramper like etter den er påført. – Kremen forkorter restitusjonstiden etter trening betraktelig, og effekten kommer raskt i form av mindre stivhet og en følelse av letthet, opplyser hun. – Magnesium hjelper til med å løse opp spent muskulatur. Dette vet alle som sliter med leggkramper og har erfart effekten av magnesium i kremform. Generelt dempes spenninger en del ved å smøre på magnesiumkrem, sier Sæbø. Hun anbefaler å prøve kremen på nakke og skuldre ved spenninger i de områdene.

LES OGSÅ  Hjerteflimmer, kalium og magnesium

Tilbakemeldinger

Hva slags tilbakemeldinger har dere fått fra brukerne? – Vi får mange glade tilbakemeldinger, sier Sæbø fornøyd. – Mange er nysgjerrige og blir gjerne gode kunder etter hvert. Vi har prøvd å definere en målgruppe, men den er vid. Her er alt fra toppidrettsutøveren som ønsker å forkorte restitusjonstiden, eldre med leggkramper til barn med voksesmerter, fortsetter hun. – Allmennlege Siri Aabel (f. 1955) i Green Doctors AS har sagt dette om vår magnesiumkrem: ”Nesten alle har for lite av dette mineralet. Folk vil jo ha ting som virker! Det er viktig for oss leger som tenker grønt og miljøvennlig at kremen er økologisk!”

Nye produkter

–Vi lanserer i disse dager en magnesiumkrem med ingefær, som kan lindre vonde muskler og ledd, forteller Sæbø. – Det har utviklet seg en solid tradisjon med bruk av ingefær mot betennelser og lokale smerter. I dag har vi studier som bekrefter erfaringene.

Fra tidligere tilbyr vi en magnesiumkrem naturell og en med lavendel. Økologisk lavendelolje forsterker mange av egenskapene til magnesium, slik som å virke beroligende, avslappende, søvndyssende og smertestillende.

Vi gir oss ikke med dette og er i gang med å utvikle flere spennende helsekremer sammen med nye samarbeidspartnere, avslutter daglig leder i Helsekjelda, Irene Bjotveit Sæbø.

Helsemagasinets kommentar
Stiftelsen vitenskap og fornuft har tatt inn Helsekjeldas kremer i nettbutikken fordi vi ønsker å støtte små aktører med en økologisk profil.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner