Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Omega-3-fettsyrer i svangerskapet

Omega-3-fettsyrer i svangerskapet

Tilskudd til spedbarn av dokosaheksaensyre (DHA), en omega-3-fettsyre som det finnes særlig mye av i feit fisk, har vist å korrelere med lavere puls og bedre regulering av nervesystemet. På denne bakgrunn testet forskere fra USA tilskudd av DHA blant gravide for å se om det kunne bedre hjertefunksjonen til fosteret og nervereguleringen hos nyfødte. Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av 67 gravide kvinner som fikk 600 mg/dag DHA, og hvilke kvinner som fikk placebo. Kapslene ble gitt mellom uke 10 og 20 i svangerskapet, i gjennomsnitt fra uke 14. Fosteret ble undersøkt i uke 24, 32 og 36. Hos kvinnene som tok DHA, hadde fosteret større pulsvariasjon eller hjerteratevariabilitet (HRV) enn fostre der mødrene fikk placebo. En lav HRV betyr at hjertet slår alt for jevnt, mens en høy HRV er tegn på et mer fintfølende og fleksibelt autonomt nervesystem. I tillegg var den nevrologiske reguleringa av atferd bedre hos nyfødte av mødre som hadde fått DHA. Dette er nok en studie som underbygger at inntak av DHA i svangerskapet er nyttig for fostre og nyfødte. IM

Kilde:

Gustafson KM, Carlson SE, Colombo J mfl. Effects of docosahexaenoic acid supplementation during pregnancy on fetal heart rate and variability: A randomized clinical trial. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 2013; 88: 331-8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23433688

You may also like
Myseprotein
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar