Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Omega-3-fettsyrer mot Rett syndrom

Omega-3-fettsyrer mot Rett syndrom

Det er rapportert økt oksidativt stress og oksidering av fettsyrer hos pasienter med den genetiske sykdommen Rett syndrom, en relativt sjelden utviklingsforstyrrelse i nervesystemet. Det finnes ingen anerkjent terapi for å forebygge sykdommen eller å stanse de ødeleggelsene i nervesystemet som skjer mens sykdommen utvikler seg. Siden omega-3-fettsyrer blant annet fungerer som antioksidanter med en rekke positive helseeffekter, testet italienske forskere slikt fett på kliniske symptomer og markører for oksidativt stress i de tidligste stadiene av sykdommen. Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av 20 personer som i seks måneder skulle få daglig tilskudd av fiskefett, og hvem som ikke skulle få tilskudd (kontrollgruppa). Etter studieperioden hadde de som fikk fiskeolje, mildere symptomer og lavere verdier for markører for oksidativt stress. I kontrollgruppa fant man ingen endringer. Dette er første publiserte studie som finner at en kostholdsintervensjon kan hjelpe ved tidlige stadier av Rett syndrom. IM

Kilde:

De Felice C, Signorini C, Durand T mfl. Partial rescue of Rett syndrome by ?-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) oil. Genes & Nutrition 2012; 7: 447-58 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22399313

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Myseprotein
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”

Legg igjen et svar