Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Omega-3-fettsyrer og periodontitt

Omega-3-fettsyrer og periodontitt

 

Periodontitt er en vanlig forekommende, kronisk betennelsessykdom. Siden det er kjent at omega-3-fettsyrer har en betennelsesdempende virkning, ønsket amerikanske forskere å finne ut om slike fettsyrer kan behandle eller forebygge denne lidelsen. De studerte et utvalg på over 9000 personer over 20 år og som var med i en stor representativ undersøkelse i USA mellom 1999 og 2004. Det ble funnet at høyt inntak av dokosaheksaensyre (DHA) og til en viss grad eikosapentaensyre (EPA) korrelerte med lavere forekomst av periodontitt.

Forskerne påpeker at intervensjonsstudier trengs for å avklare en potensielt beskyttende effekt av omega-3-fettsyrer for periodontitt. Intervensjonsstudier vil i denne sammenhengen for eksempel si å gi kosttilskudd med DHA og EPA til en gruppe mennesker (intervensjonsgruppe) og sammenlikne med forekomsten av periodontitt i en kontrollgruppe som ikke får tilskudd. IM

Kilde:

• Kaye EK. n-3 fatty acid intake and periodontal disease. Journal of the American Dietetic Association 2010; 110: 1650-2.

• Naqvi AZ, Buettner C, Phillips RS mfl. n-3 fatty acids and periodontitis in US adults. Journal of the American Dietetic Association 2010; 110: 1669-75.

You may also like
Myseprotein
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar