Skip to main content

Paracet hos gravide kobles til AD/HD hos barn

Ukeslutt 28. oktober 2022 Denne uka kan du lese at paracetamol (Paracet) for gravide er koblet til AD/HD hos barna deres. Videre kan du lese om dette:

 • Flere dør av sterke smertestillende medikamenter enn av heroinoverdoser
 • Flere bruker antidepressiver
 • Dagens grenseverdier beskytter ikke befolkningen mot ikke-ioniserende stråling
 • Skadevirkninger av stråling fra trådløs teknologi og annen EMF er godt dokumentert
 • Når starter etterforskningen av Erna Solberg og norske helsemyndigheter?
 • Antiviralt medikament uvirksomt mot alvorlig covid-19
 • Den katastrofale folkehelseresponsen på covid-19
 • Australske helsemyndigheter påstår koronavaksiner redder liv, men data viser noe annet
 • Høyesterett i New York opphever politikken om å si opp ansatte som ikke vil vaksineres mot covid-19
 • Camilla Stoltenberg og Bjørn Guldvåg glemte noe viktig på pressekonferanse om årets influensasesong
 • Har du lyst til å spise 3D-lagd ”kjøtt”?

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Paracetamol, som selges under merkenavnene Paracet, Pinex, Panodil, Paracetamol og Pinemol, er blitt ansett for å være trygg for gravide. Forskning publisert i PloSOne 28. september indikerer imidlertid at bruk i svangerskapet kan øke risikoen for at avkommet når de blir tre år, utvikler symptomer på AD/HD, som oppmerksomhetsproblemer og søvnproblemer.

Paracetamol brukes ofte mot feber, smerter og hodepine. I studien ble 2 400 kvinner fulgt i tre år etter fødselen. Rundt 41 prosent hadde tatt paracetamol da de var gravide. Blant disse opplyste 22 prosent at barnet hadde søvnproblemer og at 33 prosent hadde oppmerksomhetsproblemer. Tilsvarende tall for de som ikke hadde tatt paracetamol, var 18 og 28 prosent. Forskerne lurer på om medikamentet kan skade morkaken og derved forstyrre en normal fosterutvikling. Det er også mulig at det kan skade leverceller hos fosteret og føre til dårlig tarmhelse og svekket utvikling av nervesystemet.

LES OGSÅ  Statiner unødvendig på denne kosten

Flere dør av sterke smertestillende medikamenter enn av heroinoverdoser

Flere dør i Norge av overdoser av sterke smertestillende medikamenter enn av overdoser av heroin, ifølge FHI. Dette kommer fram i en artikkel på Forskning.no 24. oktober.

Økningen har skjedd i samme periode som et økende antall personer har fått medikamenter på blå resept, viser en studie fra Folkehelseinstituttet.


Flere bruker antidepressiver

De siste fire årene har antall nordmenn som bruker antidepressiver økt med 12 prosent, ifølge Folkehelseinstituttets legemiddelrapport. Dette kommer fram av en artikkel på Forskning.no 24. oktober.

Økningen er større enn det vi har sett tidligere, forteller forsker ved Folkehelseinstituttet, Jørgen Gustav Bramnes. Han mener at koronapandemien er en av årsakene.

Dagens grenseverdier beskytter ikke befolkningen mot ikke-ioniserende stråling

Dette kommer fram i en fagartikkel publisert i Environmental Health 18. oktober. I artikkelen kommer det fram at de faglige forutsetningene for grenseverdiene de foregående 25 årene ikke er holdbare. Dagens grenseverdier er alt for høye og utgjør en trussel mot folkehelsen og livsmiljøet vårt. Det vanlige folk kan lære av studien, er oppsummert i en pressemelding.

Det er mulig å høre strålingsforsker Magda Havas omtale artikkelen. (YouTube)

Den australske legen Lyn McLean omtaler studien i sitt nyhetsbrev 24. oktober.

Skadevirkninger av stråling fra trådløs teknologi og annen EMF er godt dokumentert

Det mener organisasjonen Folkets Strålevern, som 10. oktober oppdaterte sin kildesamling med forskning og advarsler fra fagfeltet.

Tusenvis av forskningsrapporter har påvist skader fra elektromagnetisk stråling. Folkets Strålevern mener nåværende forskning er bevis nok til å iverksette føre-var-tiltak for å beskytte befolkningen, spesielt barn, gravide og de som allerede opplever å bli syke av strålingen fra trådløs teknologi og andre kilder for menneskeskapt EMF – og nok til å senke tillatte grenseverdier.


Når starter etterforskningen av Erna Solberg og norske helsemyndigheter?

Det skriver sykepleier Margrethe Salvesen om på Steigan.no 20. oktober.

LES OGSÅ  Derfor bør disse menneskene ikke ta Ibux

Snøballen har begynt å rulle når EUs påtalemyndighet nylig åpnet etterforskning av EU-kommisjonens anskaffelse av koronavaksiner verdt milliarder av euro. I tillegg har Pfizers direktør Janine Small innrømmet i en høring i Europaparlamentet at vaksinen «ikke er testet for å hindre smittespredning». Dette er ifølge Salvesen intet mindre enn en skandale uten sidestykke!

Antiviralt medikament uvirksomt mot alvorlig covid-19

Molnupiravir er et antiviralt medikament mot covid-19. Den britiske regjeringen har kjøpt inn hele 2,23 millioner doser. En ny studie viser at molnupiravir ikke reduserer risikoen for død og sykehusinnleggelse. Dette kommer fram av en artikkel i BMJ 11. oktober.

Et overblikk over den katastrofale folkehelseresponsen på covid-19

En immunolog og en lege retter sterk medisinsk kritikk mot pandemihåndteringen på Steigan.no 23. oktober.

Artikkelen starter slik: ”Et grunnleggende prinsipp for folkehelse er, eller var, å gi befolkningen nøyaktig informasjon slik at de kan ta gode helsevalg for seg selv og nærmiljøet. De siste 3 årene har dette paradigmet blitt snudd på hodet hvor offentlige midler er brukt å lure og tvinge den til å følge diktater fra offentlige helseetater. Befolkningen har finansiert sin egen innelåsning og utarming gjennom sine skatter, som via offentlige midler driver den uhørte ikke-farmasøytiske, og deretter farmasøytiske, responsen på et virus som hovedsakelig dreper gamle syke mennesker nær slutten av livet.”

Australske helsemyndigheter påstår at koronavaksiner redder liv, men dataene viser noe annet

Dette tar Anthony Colpo opp på sin blogg 23. oktober.

Innlegget begynner slik: ”Today we’ll discuss a couple of Australian entities who claim the COVID ‘vaccines’ save lives – but when confronted with an FOI requester who refuses to go away (yours truly), the only data they have shows most people dying from ‘COVID’ are in fact ‘vaccinated.’ We’ll also look at UK data that shows the ‘vaccinated’ are dying off at far higher rates than the unvaccinated.”

LES OGSÅ  Tidligere sjef i nyhetsbyrå: – Slik forsvant den uavhengige journalistikken

Høyesterett i New York opphever politikken om å si opp ansatte som ikke er vaksinert mot covid-19

Dette kommer fram i et oppslag på Fox News 25. oktober, omtalt på Mercola.com samme dato.

Retten gjeninnsatte også alle de ansatte som hadde sluttet fordi de ikke ønsket å ta koronavaksine, og beordret at de skulle få etterbetalt lønn. Mer enn 1400 av de ansatte er fra byen New York.

Camilla Stoltenberg og Bjørn Guldvåg glemte noe viktig på pressekonferanse om årets influensasesong

De vektla betydningen av å ta vaksine, men glemte å informere om alt vi kan gjøre for å styrke immunforsvaret vårt. Dette tas opp i en artikkel på Hemali.no 21. oktober.

Har du lyst til å spise 3D-produsert ”kjøtt”?

Da kan du glede deg over at et israelsk firma nå tilbyr det. Hvis du synes dette er en gladnyhet, kan du merke deg at firmaet skal eksportere det til Nederland for å erstatte kjøtt produsert av bønder. Dette kan du lese om i en kort artikkel på Health Impact News 19. oktober.

Helsemagasinet er prinsipielt motstander av alle former for kunstig eller plantebasert ”kjøtt”. Dette er kunstige produkter det ikke er behov for og som få, om noen, etterspør. Mennesket er gjennom evolusjonsprosessen godt tilpasset å spise animalsk mat generelt og kjøtt spesielt. Det bør vi fortsette med, samtidig som vi i vår tid bør arbeide for stadig bedre dyrevelferd og bærekraftig matproduksjon. Beiting i utmark og regenerativt landbruk er to stikkord for framtidens matproduksjon, ikke industrielt produserte ”kjøttvarianter”.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner