Skip to main content

Påskegodt

Her er noen tips til deg som vil ha noe å fylle påskeegget med. Dette er snop som selvsagt kan lages og spises når som helst på året.

Tekst Anne Lene Johnsen 

Oppskriftene har vi fått fra Thorun Ranes, som mange vil kjenne igjen som en av ressurspersonene i det tidligere SOMA. Thorun engasjerer seg i å spre kunnskap om sunn mat, og sammen med mannen Lars driver hun foredragsvirksomhet og kafé på Sletta gård i Son. Mange har sikkert sett flere av hennes lekre oppskrifter før. Her er hennes marsipankonfekt og nøttesjokoladekonfekt.

Marsipankonfekt 

Du trenger:

100 g mandelmel (malte mandler u/skall)
Ca. 80 g dadler u/stein (Medjool-dadler er de mykeste og funger veldig godt)
Evnt.100 g 70% sjokolade for sjokoladetrekk

Slik gjør du:

Kjør mandelmel og dadler i en kjøkkenmaskin med kniv til du får en klissete masse. 

Fyll silikonformer med massen eller form den til det du ønsker. Sett i fryser om du vil ha sjokoladetrekk på bitene. 

Sjokoladen smeltes i vannbad. Dypp de frosne bitene i den smeltede sjokoladen.

Settes på bakepapir i kjøleskap. Oppbevares i kjøleskap/fryser.  

Påskesjokoladenøtt

Du trenger:

65 g kakaomasse
35 g kakaosmør
20 g (1 ss) Tahini (sesamsmør)
30 g (1,5 ss) agave- eller kokosblomstsirup
¼ ts Himalayasalt
Hakkete nøtter: Valnøtter, hasselnøtter, pistasjnøtter eller andre nøtter du ønsker.

LES OGSÅ  Frisk laksesalat

Slik gjør du:

Smelt kakaomassen og kakaosmøret over vannbad. 

Rør inn Tahini, sirup og salt. 

Fyll sjokoladeblandingen halvfull i små former. 

Dryss over hakkede nøtter. Settes i kjøleskap til de er stivnet. Oppbevares i kjøleskap/fryser.

Du finner flere av Thoruns oppskrifter på www.friskogbevisst.no


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner