Kategorier
Siste innlegg
Påskegodt
Her er noen tips til deg som vil ha noe å fylle påskeegget med. Dette er snop som selvsagt kan lages og spises når som helst på året.
Tekst Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Oppskriftene har vi fått fra Thorun Ranes, som mange vil kjenne igjen som en av ressurspersonene i det tidligere SOMA. Thorun engasjerer seg i å spre kunnskap om sunn mat, og sammen med mannen Lars driver hun foredragsvirksomhet og kafé på Sletta gård i Son. Mange har sikkert sett flere av hennes lekre oppskrifter før. Her er hennes marsipankonfekt og nøttesjokoladekonfekt.
Marsipankonfekt
Du trenger:
100 g mandelmel (malte mandler u/skall)
Ca. 80 g dadler u/stein (Medjool-dadler er de mykeste og funger veldig godt)
Evnt.100 g 70% sjokolade for sjokoladetrekk
Slik gjør du:
Kjør mandelmel og dadler i en kjøkkenmaskin med kniv til du får en klissete masse.
Fyll silikonformer med massen eller form den til det du ønsker. Sett i fryser om du vil ha sjokoladetrekk på bitene.
Sjokoladen smeltes i vannbad. Dypp de frosne bitene i den smeltede sjokoladen.
Settes på bakepapir i kjøleskap. Oppbevares i kjøleskap/fryser.
Påskesjokoladenøtt
Du trenger:
65 g kakaomasse
35 g kakaosmør
20 g (1 ss) Tahini (sesamsmør)
30 g (1,5 ss) agave- eller kokosblomstsirup
¼ ts Himalayasalt
Hakkete nøtter: Valnøtter, hasselnøtter, pistasjnøtter eller andre nøtter du ønsker.
Slik gjør du:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret over vannbad.
Rør inn Tahini, sirup og salt.
Fyll sjokoladeblandingen halvfull i små former.
Dryss over hakkede nøtter. Settes i kjøleskap til de er stivnet. Oppbevares i kjøleskap/fryser.
Du finner flere av Thoruns oppskrifter på www.friskogbevisst.no