Forside > Arkiv > 2017 > Peanøtt- og vaniljenougat

Peanøtt- og vaniljenougat

 

Tekst og foto Anne Lene Johnsen   

Liker og tåler du nøtter og peanøtter, kan denne fettbomben kanskje være noe for deg. Denne nougaten er lett å lage og enda lettere å spise: Det er bare å brekke av en liten munnfull og  nyte til kaffen. Jeg har brukt Fibersirup® fra Funksjonell Mat for å holde karbohydratnivået nede. Ønsker du en søtere variant, kan du prøve honning istedenfor. Du kan også redusere  mengden pekannøtter.

Du trenger:

1,5 dl fint peanøttsmør

1,5 dl ekstra jomfru kokosolje

Annonse:

1 ts vaniljeekstrakt

1 ss fibersirup gold ® fra Funksjonell Mat AS

cirka 100 gram pekannøtter

Slik gjør du:

Smelt og bland sammen peanøttsmør og kokosolje i en kjele på svak varme. Rør i vaniljeekstrakt og fibersirup.

Rør inntil blandinga blir helt glatt.

Fordel pekannøttene i en kake- eller brødform etter ønske. Velg selv om du vil dele opp nøttene og hvor mye. Jeg liker store nøttebiter og har kun delt nøttene i to.

Rør gjerne litt mens blandinga er i formen så du er sikker på at alle pekannøttene blir dekket av peanøttmasse.

Sett i kjøleskapet noen timer så blandinga stivner.

Brekk eller skjær opp biter for servering.

Tips:

Lag gjerne nougaten i små porsjonsformer istedenfor, for eksempel i små muffins- eller konfektformer. Du kan også pakke biter inn i cellofan, som små karameller.

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar