Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Peanøtt- og vaniljenougat

Peanøtt- og vaniljenougat

 

Tekst og foto Anne Lene Johnsen   

Liker og tåler du nøtter og peanøtter, kan denne fettbomben kanskje være noe for deg. Denne nougaten er lett å lage og enda lettere å spise: Det er bare å brekke av en liten munnfull og  nyte til kaffen. Jeg har brukt Fibersirup® fra Funksjonell Mat for å holde karbohydratnivået nede. Ønsker du en søtere variant, kan du prøve honning istedenfor. Du kan også redusere  mengden pekannøtter.

Du trenger:

1,5 dl fint peanøttsmør

1,5 dl ekstra jomfru kokosolje

Annonse:

1 ts vaniljeekstrakt

1 ss fibersirup gold ® fra Funksjonell Mat AS

cirka 100 gram pekannøtter

Slik gjør du:

Smelt og bland sammen peanøttsmør og kokosolje i en kjele på svak varme. Rør i vaniljeekstrakt og fibersirup.

Rør inntil blandinga blir helt glatt.

Fordel pekannøttene i en kake- eller brødform etter ønske. Velg selv om du vil dele opp nøttene og hvor mye. Jeg liker store nøttebiter og har kun delt nøttene i to.

Rør gjerne litt mens blandinga er i formen så du er sikker på at alle pekannøttene blir dekket av peanøttmasse.

Sett i kjøleskapet noen timer så blandinga stivner.

Brekk eller skjær opp biter for servering.


Tips:

Lag gjerne nougaten i små porsjonsformer istedenfor, for eksempel i små muffins- eller konfektformer. Du kan også pakke biter inn i cellofan, som små karameller.

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar

Bitnami