Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Peanøttsjokolade

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Siden vi har mye stoff om sjokolade i dette nummeret, passer det vel med et tips til hvordan du kan lage din egen peanøttsjokolade? Den passer selvsagt ikke for dem med peanøttallergi! Kathrine Falck har sendt oss en oppskrift som ”alle” hun kjenner, elsker.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Kathrine Falck

Denne sjokoladen skal bli liggende i fryseren og spises etter hvert som man har lyst på den!

Du trenger:

250 gram økologisk smør 200 gram mørk, økologisk sjokolade (Kathrine bruker Green & Black’s 85 % sjokolade – jeg bruker selv en blanding av Plamil 87% og andre fra Plamil for å være sikker på å unngå melk). Et helt glass mykt peanøttsmør (du finner økologisk peanøttsmør på Coop og Meny). Fyll en liten kjele halvveis opp med vann.

Sett den på en kokeplate på middels varme. Sett en bolle av plast, tykk keramikk eller glass over kjelen. Bollen må være så stor at den ikke faller nedi kjelen, men ikke større enn at bunnen rekker (nesten eller helt) ned i vannet.

Annonse:

Ha alle ingrediensene i bollen og la dem smelte sakte sammen. Dette tar cirka 10 – 15 minutter. Bruk gjerne en visp eller gaffel og bland peanøttsmøret godt inn, da dette ikke skjer av seg selv.

LES OGSÅ  Mat til begjær

Når hele blandinga er uten klumper, heller du den over i en beholder med helletut. Hell deretter sjokoladeblandinga forsiktig over i silikonformer.

Settes i fryseren.

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon