Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2013 > Peanøttsjokolade

Siden vi har mye stoff om sjokolade i dette nummeret, passer det vel med et tips til hvordan du kan lage din egen peanøttsjokolade? Den passer selvsagt ikke for dem med peanøttallergi! Kathrine Falck har sendt oss en oppskrift som ”alle” hun kjenner, elsker.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Kathrine Falck

Denne sjokoladen skal bli liggende i fryseren og spises etter hvert som man har lyst på den!

Du trenger:

250 gram økologisk smør
200 gram mørk, økologisk sjokolade (Kathrine bruker Green & Black’s 85 % sjokolade – jeg bruker selv en blanding av Plamil 87% og andre fra Plamil for å være sikker på å unngå melk).
Et helt glass mykt peanøttsmør (du finner økologisk peanøttsmør på Coop og Meny).
Fyll en liten kjele halvveis opp med vann.

Annonse:

Sett den på en kokeplate på middels varme. Sett en bolle av plast, tykk keramikk eller glass over kjelen. Bollen må være så stor at den ikke faller nedi kjelen, men ikke større enn at bunnen rekker (nesten eller helt) ned i vannet.

Ha alle ingrediensene i bollen og la dem smelte sakte sammen. Dette tar cirka 10 – 15 minutter. Bruk gjerne en visp eller gaffel og bland peanøttsmøret godt inn, da dette ikke skjer av seg selv.

Når hele blandinga er uten klumper, heller du den over i en beholder med helletut. Hell deretter sjokoladeblandinga forsiktig over i silikonformer.

Settes i fryseren.

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar