Skip to main content

Peanøttsmørpai

Hvis du liker peanøttsmør, er kanskje denne ”konfektpaien” fra flere amerikanske fitness-blogger noe for deg.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

[icon name=»info» prefix=»fas»] OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Prøv deg eventuelt fram med andre nøttesmør, for eksempel av hasselnøtt.

Du trenger

Til bunnlaget:


  • 60 gram nøttesmør
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 2 små spiseskjeer smeltet kokosfett
  • 1/2-1 ts vaniljeekstrakt (se oppskrift på dette i Helsemagasinet nr. 6/2015)
  • 8 dråper stevia

Slik gjør du:

Alt blandes. Fordel røra i muffins former av papir, gjerne plassert i en muffinspanne. Sett formene i fryseren i cirka 20 minutter.

Til topplaget:

  • 60 gram nøttesmør
  • 2 små spiseskjeer kokosfett
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du
Alt blandes. Ta ut de nå stivnede sjokoladebunnene fra fryseren, og fordel nøtteblandingen i formene. Strø gjerne med kokos eller hakkede nøtter. Frys videre i minst 20 minutter. De ferdige paiene oppbevares i fryseren.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?