Kategorier
Peanøttsmørpai
Hvis du liker peanøttsmør, er kanskje denne ”konfektpaien” fra flere amerikanske fitness-blogger noe for deg.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
[icon name=»info» prefix=»fas»] OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Prøv deg eventuelt fram med andre nøttesmør, for eksempel av hasselnøtt.
Du trenger
Til bunnlaget:
- 60 gram nøttesmør
- 1/2 dl kakaopulver
- 2 små spiseskjeer smeltet kokosfett
- 1/2-1 ts vaniljeekstrakt (se oppskrift på dette i Helsemagasinet nr. 6/2015)
- 8 dråper stevia
Slik gjør du:
Alt blandes. Fordel røra i muffins former av papir, gjerne plassert i en muffinspanne. Sett formene i fryseren i cirka 20 minutter.
Til topplaget:
- 60 gram nøttesmør
- 2 små spiseskjeer kokosfett
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du
Alt blandes. Ta ut de nå stivnede sjokoladebunnene fra fryseren, og fordel nøtteblandingen i formene. Strø gjerne med kokos eller hakkede nøtter. Frys videre i minst 20 minutter. De ferdige paiene oppbevares i fryseren.