Skip to main content

Pensum for vitebegjærlige nr. 2 2015

Selvhjelp mot psykisk stress

Hva skjer med kroppen og sinnet når vi opplever traumatisk stress i en eller annen variant? Brå og uventede hendelser, overgrep og andre krenkende hendelser kan i etterkant føre til reaksjoner som vi kanskje ikke er forberedt på eller vet hvordan vi skal håndtere. Er du en av dem som lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD) eller kjenner noen som gjør det, kan det være nyttig å få innsikt i hva som skjer med deg, hvorfor du reagerer som du gjør, og ikke minst: Hvordan du kan få det bedre.

Personalsjef Nille Lauvås opplevde bomben i regjeringskvartalet den 22. juli på nært hold. Psykolog Rolf M. B. Lindgren har jobbet med mange klienter som har opplevd stress. I denne boka forklarer de på enkelt vis hva som kan skje etter å ha vært utsatt for traumatisk stress, hvilke symptomer man kan oppleve, og hvorfor disse er helt normale. Forfatterne gir praktiske råd til hvordan man kan hjelpe seg selv, og hvordan – og når – man bør søke hjelp hos andre. Boka kan trolig hjelpe mange på veien til å få bedre innsikt i egen situasjon og på den måte bidra til å få det bedre. Forfatterne gir praktiske råd som både terapeuter og legfolk kan dra nytte av.

LES OGSÅ  Underholdende og lærerikt om hukommelsen

Vi anbefaler boka fordi den forklarer symptomer og lidelser som gjør livet vanskelig for mange. De som lytter til rådene i boka, kan senke terskelen for dem som trenger terapi og mer hjelp av fagfolk.

Forfatter: Nille Lauvås og Rolf. M. B. Lindgren
Tittel: Etter sjokket. Traumatisk stress og PTSD.
Forlag: Aschehoug, www. Aschehoug.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82-032953-7-9.
Pris: kr 369


Barnebok om sukker av lege og mor

Den etter hvert svært profilerte ”kostholdslegen” Berit Nordstrand er forkjemper for et sunt kosthold uten sukker. Sukkerkok i hodet er hennes første bok beregnet for barn som publikum. Nordstrand har selv seks barn, og boka er resultat av hvordan hun selv har funnet på historier for å forklare sine egne barn hvordan maten påvirker kroppen og hjernen. I boka følger vi den røde blodcellen Erle, den hvite blodcellen Luke og Perle, en utålmodig fettcelle.

Gjengen skal på tivoli, men får trøbbel i løpet av dagen fordi de har spist feil. Heldigvis reddes de når de begynner å spise riktig mat isteden. Boka er flott illustrert og passer godt som høytlesningsbok i familien. Den inneholder også oppskrifter som passer til barnefamilier.

Vi anbefaler boka fordi vi heier på alt som kan bidra til at barn spiser mindre sukker.

Forfatter: Berit Nordstrand
Tittel: Sukkerkok i hodet
Forlag: Fraiva, www. fraiva.no
Utgivelsesår: 2014 (innbundet)
ISBN:  978-82-999043-2-2
Pris: kr 289


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


LES OGSÅ  Underholdende lærdom om virus
Del gjerne med dine venner