Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Pionerene som viste nytten av høyfettkosthold

Pionerene som viste nytten av høyfettkosthold

Helsemagasinets portal med alle artikler (vof.no) er forbeholdt abonnenter. Du kan abonnere kun på nett eller abonnere på papirversjonen og nettilgang kombinert. Klikk her for å se alternativer. Er du abonnent og ser denne teksten, er du ikke logget inn. Klikk her for å logge inn og/eller aktivere ditt abonnement.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Jevninger

1 kommentar

  1. Øystein Sulebak Ormbostad

    Som et interessant tillegg til desse doktorane, kunne det for oss norske vera greitt å ¨minnes pelsjerger og friluftsmann Helge Ingstad, som i 1951, vart floge inn til det norligste Alaska, der han levde eit år med inuitane der. Dei levde enno som før, berre av rein. Dei var nomadar som følgte reintrekka. Dei åt sågodt som alt på dyra. Helge Ingstad måtte sjølsagt leve på samme kost. Han beskriv dette i boka «Nunamiut «. Han fortel kor sterke dei var inuittane, og svært utholdane, og fleire svært gamle og enda utruleg spreke. Ingen metabolske sjukdommar, og Ingstad skriv at fråveret av kreft, burde undersøkast nærare. Ingstad var ikkje doktor, men meinte likevel at dette hadde med kosten å gjere, i tillegg til det veldig aktive livet som jegerar. Helge Instad og nordboarar på jagt etter for oss kjent vilt, vil vera lettare å identifisere seg med, enn hodejegare i jungelstrøk.. Dei først nordmenn levde ogsåi tusenvis av år berre på selkjøtt,selspekk, fisk og rein .

Legg igjen et svar